Aproape orice business poate contracta servicii seo si poate observa imbunatatiri considerabile in cresterea vizibilitatii site-ului online. Daca oferiti un produs sau un serviciu, cu siguranta exista cineva care il cauta in mod activ. Nu conteaza daca persoana respectiva este consumator final sau angajat al unei alte firme. Daca vreti sa puteti sari instant in ochii celor care cauta produsele sau serviciile pe care le oferiti dumneavoastra, seo va poate fi de mare ajutor. Conform Agentiei SEO Mogu.ro aveti nevoie de o strategie seo eficienta, potentialii clienti va pot gasi dupa termeni cheie si relevanti pentru domeniul dumneavoastra de activitate, in motoarele de cautare.

Cu toate ca orice business poate beneficia in urma contractarii de servicii seo, in realitate exista cateva domenii unde s-a demonstrat ca o buna strategie seo poate aduce avantaje uriase. Iata care sunt aceste 5 afaceri ce inregistreaza cel mai mare ROI prin utilizarea de solutii eficiente SEO in strategiile de marketing.

5 business-uri care beneficiaza la maximum de tot ce ofera serviciile seo

1. Profesionistii au nevoie de servicii seo

Sunteti constient ca site-ul dumneavoastra reprezinta usa de la intrare in magazin? Studiile au aratat ca 80% dintre consumatori se informeaza online inainte de o achizitie sau investitie importanta. Asta inseamna ca vizitatorii doresc sa gaseasca pe site-ul dumneavoastra informatii despre serviciile pe care le furnizati, vor sa citeasca recenzii de produs si pareri ale cumparatorilor. Daca site-ul dumneavoastra nu apare in rezultatele Google este foarte posibil sa nu fiti luat in considerare; dificil de gasit si accesat.

Firmele care ofera servicii profesionale – inclusiv servicii de consultanta, contabilitate, IT etc – vor dori sa vizeze in primul rand oportunitatile de pe piata locala. Persoanele juridice si persoanele fizice care doresc sa contracteze aceste servicii  profesionale, vor cauta automat  solutii in raza lor teritoriala. Din acest punct de vedere, practicile locale SEO pot ajuta firmele sa ajunga la publicul tinta mult mai eficient.

2. Servicii de reparatii sau renovari

Serviciile pentru reparatii si renovari pot avea de asemenea in vedere solutiile oferite de serviciile seo locale, daca doresc sa inregistreze o crestere a numarului de clienti potentiali. Cei care au nevoie de reparatii sau renovari de orice natura, vor cauta mai degraba firme care actioneaza in zona lor. De exemplu, daca aveti o firma de reparatii IT in capitala si site-ul dumneavoastra nu apare pe prima pagina in Google dupa cautari precum „reparatii IT Bucuresti”, potentialii clienti interesati nu va pot gasi.

3. Servicii medicale

Stomatologii, medicii de familie, kinetoterapeutii si alte persoane din domeniul medical ofera servicii locale, pentru oamenii din aria de lucru. Fie ca vor sa contracteze noi servicii de asigurari medicale de sanatate, fie ca au un simptom si vor sa afle rapid opinia unui specialist,  sunt multe situatii in care oamenii vor dori sa caute servicii medicale in apropierea domiciliului. Cei care se muta intr-un oras nou sau cei care se reorienteaza spre alte servicii medicale, vor ajunge sa interogheze motoarele de cautare in vederea obtinerii celor mai viabile solutii locale. De aceea, seo local este ca un tichet de asigurare ca oamenii vor vedea firma dumneavoastra inaintea competitorilor dumneavoastra.

4. Afacerile online au nevoie de servicii seo.

Afacerile online nu au alta optiune decat sa utilizeze servicii seo pentru atragerea clientilor cu ajutorul motoarelor de cautare. Firmele care lucreaza exclusiv cu magazine online nu au locatii clasice unde pot veni cumparatorii. Acest lucru inseamna ca produsele sunt comercializate online doar prin strategii inboud si outbound. Daca vreti ca utilizatorii sa va gaseasca produsele, atunci trebuie sa va extindeti prezenta online cat mai mult posibil. SEO este foarte important pentru succesul unei afaceri online, alaturi de optimizarea pentru telefoanele mobile, implicarea in social media, continut generat de utilizatori, creare de linkuri etc. Astfel, firmele pot inregistra rezultate mai bune printr-o campanie seo completa  si expunerea brandului pe termen lung.

5. Afacerile cu imobiliare au nevoie de servicii seo.

Industria imobiliara se bucura de mare atentie online din partea persoanelor care cauta case, apartamente si terenuri noi. Strategiile seo sunt importante pentru industria imobiliara, incepand cu agentii imobiliari si pana la companiile imobiliare mari. Se pune mult accent pe servicii seo locale, pentru ca utilizatorii cauta solutii foarte specifice, folosindu-se de zona, cartier, oras si chiar codul postal. Acestea sunt doar cateva domenii care pot beneficia enorm in urma investitiilor in servicii seo. In practica, ele sunt mai multe – inclusiv  restaurantele, serviciile de amenajari interioare, saloanele de frumusete, locurile de joaca pentru copii etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here