Cand nu zgarie uși, miauna, sau atunci cand nu le cade parul ori musca, pisicile pot fi animale de companie simpatice si draguțe. Problema e atunci cand nu vor sa faca asta. Oricum, atunci cand se decid sa o faca, poveștile rezultate te pot face sa uiți de zgarieturi si de mieunaturi si alte lucruri rele. Ei, poate nu toate fac asta, dar exista desigur un numar mare care o fac.

10. Pisica hoața

Nu, nu e vorba de „pisica priceputa la intrarea nedetectata a spatiilor”. Aceasta gluma e mai buna decat o friptura aruncata intr-un vulcan activ.In ciuda naturii lor uneori diabolice, pisicile nu vor fura nimic necomestibil. Asta face povestea lui Dusty, din San Mateo si mai bizara. Din 2007, merge prin casele vecinilor si fura lucruri, furand in prezent peste 600 de lucruri, majoritatea articole vestimentare. Motanul fura de obicei costume intregi, in loc de o șoseta, sa zicem. Proprietarul pisicii a pus cutii, in care pune obiectele furate pentru ca proprietarii sa le poata recupera. Se pare ca asta i-a permis pisicii sa scape ușor cu asta.

9. Pisica si ursul brun

Unii proprietari de pisici refuza sa le taie gherutele, deoarece se tem ca pisicile vor fi lipsite de aparare in fata altor animale. Exista totuși dovezi care arata contrarul, unele pisici nu se vor abține sa nu intre in belele si sa lupte. Așa s-a intamplat si in 2006, in West Milford, New Jersey, cand o pisica tigrata portocalie, fara gheare, pe nume Jack, a urmarit un urs brun (care cu siguranța avea gheare), pana sub un copac, pentru a-l indeparta din curtea ei. Acel urs este probabil inca la terapie, din cauza abuzului din partea altor ursi.

8. Pisica care a salvat viața unui bebeluș

Urmeaza cea mai fericita poveste, care include o pisica si un bebeluș. In aprilie 2006, la ușa unei case, in Cologne, Germania, o pisica a inceput sa miaune si sa zgarie usa. Cand proprietarii au ieșit sa vada despre ce e vorba, au gasit un bebeluș abandonat care statea cu o pisica. Copilul ar fi putut muri de hipotermie daca ar fi fost lasat acolo pana dimineața. Nici urma de parinti si era foarte puțin probabil ca pisica sa poata adopta copilul.

7. O pisica – mai mulți pitbuli

Cainii pitbull sunt cunoscuți ca niște amenințari ale echipelor S.W.A.T., dar ocazional, o pisica descurcareața, e bine sa se ocupe de ei. Foarte rar, e de ajuns. Putini oameni au invațat aceasta lecție mai bine decat Sophie Thomas, in varsta de 97 de ani, rezident in Harrison, Michigan, in 2010. Un grup de 4 caini pitbul, au atacat-o in curtea sa, in timp ce se ocupa de gradinarit si au muscat-o suficient incat sa ii fie frica pentru tot restul vieții. Apoi pisica ei, pe buna dreptate numita Tigru, a sarit in mijlocul cainilor si i-a indepartat de langa Thomas. Cand au plecat cainii, ea a plecat in casa si si-a spalat ranile, gandindu-se ca acei caini l-au omorat pe Tigru, dar pisica s-a intors acasa nevatamata.

6. Dixie, pisica disparuta

Știm cu toții cat de independente sunt pisicile ca animale de companie, dar pisica Dixie duce asta la o noua extrema. Aceasta felina din Birmingham, Anglia, a fost declarata moarta, proprietarilor ei in 1999, dupa un accident de mașina, dar corpul ei nu a fost gasit niciodata. Asta pentru ca pisica nu era moarta si a trait pe cont propriu timp de 9 ani, care e in medie cea mai mare durata de viața a unei pisici. In acest timp si atunci cand a fost inapoiata proprietarilor ei in 2008, nu a devenit salbatica, proprietarii ei spunand ca era la fel ca inainte de plecare. Se pare ca Dixie a facut un fel de aranjament ca sa poata sa dispara pentru o vreme.

5. Nu poți ucide o pisica cu focul

Pisicile nu doar salveaza bebelusii din frig sau femeile in varsta de caini. Uneori se salveaza singure din foc, care devasteaza casele in care se ascund. In cazul unui incendiu, motanul supraviețuitor numit Chase, a gasit o metoda de supraviețuire si anume, sa se ascunda in spatele unui aragaz. Va puteți imagina cat de ingrozitor a fost? Pana si o mașina de spalat poate speria o pisica destul de mult, dar imaginați-va ce s-ar fi intamplat daca aragazul ar fi fost aprins.

4. Pisica si crocodilii

Acest videoclip filmat in 2010, in Louisiana poate e cel mai neglijent videoclip in care apare o pisica. Proprietarii pisici au stat si au filmat acest videoclip amuzandu-se, in timp ce pisica se infrunta cu un crocodil. Desigur, nu e vorba de un crocodil atat de mare, dar totuși e vorba de un crocodil. De asemenea, atunci cand a mai aparut un al doilea crocodil, amandoi ar fi avut suficienta putere sa inghita pisica dintr-o inghițitura. Dar ce e si mai de neiertat, e faptul cum statea cealalta pisica, destul de departe pentru a putea fi de ajutor, in timp ce un alt membru din aceeași specie trebuie sa infrunte doi crocodili.

3. Pisica care a sunat la 112

Cea de-a treia si de departe cea mai buna poveste din 2006, o sa ne arate ceva minunat, ce s-a intamplat pisicilor din lume in acel an. In aceasta poveste, un rezident din Columbus, Ohio, pe nume Gary Rosenhein, a suferit un atac de cord, iar la urgente a fost primit un apel. Cand au ajuns la casa acestuia, l-au gasit pe Tommy, o pisica, la telefon. Serviciul de urgenta a raportat ca Tommy ar fi format din greșeala 112 pentru a cere ajutor pentru stapanul lui. Tommy a fost probabil ajutat de faptul ca stapanul lui avea un buton de comanda rapida pentru urgente, dar totuși este ceva la care nu te aștepți de la o pisica in asemenea circumstanțe.

2. Pisicile sovietice merg la razboi

Incepand din septembrie 1941, dupa ce naziștii au invadat Uniunea Sovietica, au pus orașul Leningrad sub asediu. Acesta era un oraș locuit de 3 milioane de oameni si asediul distructiv a durat pana in 1944. Produsele alimentare erau pe terminate si șobolanii erau o amenințare reala pentru supraviețuirea orașului. Așa ca Armata Roșie a trimis 5000 de pisici in zonele invecinate, permițandu-le probabil sa manance doar șobolanii pe care ii puteau prinde. Operațiunea a fost un succes major si așa au aparut statui de pisici in jurul orașului.

1. Pisica care a salvat proprietarul in ziua in care a fost adoptata

Daca iți iei o pisica in speranța ca intr-o zi iti va salva viața si ca vei ajunge la știrile locale, trebuie sa iti dai seama ca probabil va trece mult timp pana sa se intample de fapt asta. Totuși, unii dintre cei care adopta pisici au noroc, așa cum a avut Amy Jung, din Sturgeon’ Bay, Wiconsin. A suferit un soc diabetic in timp ce dormea, intr-o noapte din februarie 2012, in aceeași zi in care adoptase doua pisici. Una dintre ele, pe nume Pudding, a trezit-o pe Jung, atunci cand i-a mieunat langa fata si apoi a muscat-o. Cand fiul ei nu a raspuns strigatelor ei de ajutor, Pudding a mers la el si l-a trezit ca sa poata suna la urgente. Sa speram ca dupa aceasta fapta din prima zi, numele ei a fost schimbat in orice altceva in afara de „Budinca”.