Chiar daca trendurile vegetarian si vegan prind tot mai mult contur in intreaga lume, inclusiv in tara noastra, oricine poate recunoaste ca nu exista aliment cu un aport energetic mai important decat carnea.

Mai mult decat atat, gustul acesteia si numarul preparatelor in care poate fi folosita nu vor fi nici ele egalate prea curand de alternativele din legume, plante sau branzeturi si lactate. Tocmai din acest motiv, in continuare iti prezentam o sugestie de meniu complet, format din aperitiv, felul intai si felul doi, in care “vedete” sunt produsele din carne de la Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori din aceasta industrie din Romania.

“Suntem o companie cu sediul in Vaslui, infiintata in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui. Producem mezeluri, specialitati din carne, coserve, semipreparate si carne fresh. Avem aproximativ 400 de angajati, o fabrica cu o capacitate extinsa de productie in oras si 21 de magazine proprii in regiunea Moldovei. Produsele noastre sunt distribuite la nivel national prin magazine proprii, hypermarket-uri, magazine traditionale partenere si online, pe platforma eMag. Pe plan extern, se gasesc in raioanele cu produse traditionale ale marilor magazine din tari cu comunitati importante de romani. , face o scurta prezentare Directorul General, Vlad Ciuburciu. “La Vascar, punem intotdeauna clientii pe primul plan si facem eforturi pentru a le oferi experiente unice si mese gustoase”, mai spune Ciuburciu (Vascar).

vascar

In categoria “gustos si sanatos” se incadreaza si meniul pe care vi l-am pregatit in continuare, cu ajutorul celebrului chef Horia Virlan. Cunoscut drept unul dintre pionierii cooking show-urilor din tara noastra, dar si una dintre cele mai carismatice figuri ale micului ecran de dupa ’89, acesta colaboreaza cu Vascar si a creat urmatoarele trei retete:

Antreu – Mini baghete cu muschi file

Ingrediente: mini baghete, muschi file taranesc de la Moldova in Bucate (cel de-al doilea brand Vascar), ulei de floarea soarelui, ceapa, smantana dulce, crema de branza natur, branza blue, mustar picant, sare si piper;

Felul 1 – Risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant

Ingrediente: pulpe de pui dezosate, carnat Plai picant de la Moldova in Bucate, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, orez cu bob rotund, mazare, supa de pasare, sare si piper negru;

Felul 2 – Muschi file taranesc in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate, cu piure de cartofi si sote de praz

Ingrediente: Muschi file taranesc de la Moldova in Bucate, ciuperci de padure, ceapa, morcovi, praz, patrunjel, usturoi, vin alb sec, supa de pasare (sau de vita), salvie, rozmarin, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, cartofi, unt.

Dupa cum observi, cele trei retete au suficiente ingrediente in comun, care pot fi procurate intr-un singur drum la hypermarket si te vor ajuta si sa faci economii, dar se remarca si prin varietate, astfel incat gusturile sa difere semnificativ si sa se completeze in cel mai bun mod cu putinta.

Constanta ramane insa calitatea produselor din carne de la Vascar, care sunt pe cat de delicioase, pe atat de sanatoase. Gramajele si modul de preparare pentru retetele de mai sus se regasesc pe site-ul producatorului vasluian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here