De vreo 2-3 luni sunt numai pe drum, ceea ce nu-i deloc rau, daca e sa ma raportez la cate locuri minunate am vizitat doar in acest timp. Totuși, fiindca n-am ajuns mai curand in fața unui calculator, n-am apucat sa va povestesc cat de mișto a fost calatoria in Delta Dunarii, de luna trecuta. Dar nu-i nimic, recuperez acum. Sa purced, așadar!

Recunosc ca-n Delta Dunarii am plecat ”inarmata” cu ideea ca nu o sa vad mare lucru, ca nu mai exista natura ”neatinsa”, ca nu este atat de multa apa… ca etc., etc. Ei bine, nu ma puteam inșela mai tare.

Am plecat din București cu un autocar de la Christian Tour și am ajuns, cinci-șase ore mai tarziu, in Murighiol (Tulcea), acolo unde am schimbat autocarul cu barca cu motor ”țafnoasa” a proprietarului resortului la care eram cazata.

Primul drum cu barca cu motor

Dupa cateva momente de panica cu urcatul in barca (deloc stabila, ca, deh, apa!!!), am luat contact cu asta! Cu o mare intindere de apa, marginita pe alocuri de o padure foarte deasa.

Am facut cunoștința, așadar, cu mama natura. Adevarata și nemarginita natura, neatinsa inca de progresul tehnologic, care ne sufoca in marele orașe. Desigur, la fiecare cateva minute vedeai o barca cu motor, o ambarcațiune de lux, insa eu vorbesc de partea statica a peisajului. Mi s-a parut complet virgina. Și asta-nseamna ceva daca e sa ne raportam la turismul infloritor și la nevoile turiștilor comozi.

M-am cazat la Delta Gulliver Resort

Ei bine, am mers pe acest canal chiar vreo 10-15 minute pana sa ajungem in Uzlina, un sat situat intre lacul Uzlina, Brațul Sf. Gheorghe, Canalul Uzlina și Garla Filatului. In Uzlina se afla Gulliver Delta Resort, acolo unde am fost cazata pentru patru zile de vis.

Barcuța cu care am ajuns la destinație și partea cu pontonul

Odata ajunsa pe micuța insula. unde era amplasat resortul, am fost ademenita cu țuica și icre. O intampinare lipoveana, care a completat perfect peisajul mirific.

Relaxare

Recunosc, m-a bulversat nițel imbinarea dintre piscina, hamac, leagan și barul din stuf & barcuțele dezafectate, amplasate drept decor. Ulterior, mi-am dat seama ca e fix de ce ai nevoie pentru a petrece o vacanța de vis, fara, insa, a simți ca duci lipsa de ceva.

Acest leagan a fost intens ”disputat” :))

Mi-am petrecut patru zile contempland in fiecare dintre aceste locușoare. Și, recunosc, fiecare are farmecul lui. Și de fiecare in parte mi-e dor acum, cand scriu acest articol.

N-am avut curaj din prima sa testez piscina. Dar ea m-a așteptat liniștita.

Curand am facut cunoștința și cu camera, care era dotata cu un pat matrimonial, TV, aparat de aer condiționat, baie in camera și alte utilitați.

Dormitorul meu era situat la etaj și oferea o priveliște larga asupra deltei.

Prima seara petrecuta in Delta Dunarii a venit la pachet cu cel mai frumos apus vazut vreodata. E drept, atunci cand ești inconjurat de apa și cand ai atata frumusețe in jur, nici n-ar avea cum sa fie un alt cadru, decat cel feeric.

Cel mai frumos apus Pontonul. Locul din care am vazut cel mai frumos apus Fiecare parte a resortului iți oferea o alta priveliște

Despre vizita la Sulina, cea pe brațele Deltei Dunarii, dar și de ”vanatoarea” de pelicani o sa povestesc in episoadele urmatoare. Vreau sa ma asigur ca ilustrez cat mai mult aceasta incursiune in inima naturii.

ng).