Pentru sezonul toamna-iarna, Nivea alaturi de art directorul international, Sally Brooks, iti propun zece stiluri de coafuri si tunsori inspirate din fiecare decada a secolului trecut. Calatoria incepe cu anii 1920, trece prin anii 1970 si se incheie in prezent cu stilul perfect pentru femeia care merge pe vintage sofisticat.

Sally Brooks ne povesteste despre aceasta colectie ca este una: „inspirata din stilurile marcante ale fiecarei decade, pe care le prezinta intr-o maniera noua, moderna, dovedind astfel cat de relevante sunt acestea pentru modul in care ne alegem astazi stilul. Stilul bob, de exemplu, este clasicul fara varsta, afisat de femei de-a lungul mai multor secole si va continua sa fie tunsoarea viitorului.”

Daca alaturi de aceste sfaturi folosesti si produsele Nivea, succesul este garantat. Astfel gamele urmatoare iti stau la dispozitie: Brilliant Blonde, Blonde Gloss, Diamond Gloss, Clasic Care, Long Repair, Volume Sensation, Color Protect, Color Crystal Gloss si Nivea cream gel.

Anii 1920: bob modern – Tunsoarea Bob a aparut pentru prima oara in timpul Marelui Razboi, fiind coafura care a revolutionat modul in care femeile isi purtau parul. Cu cat mai scurt era parul unei femei, cu atat aceasta arata ca este mai increzatoare si mai indrazneata.

Anii 30: vedeta – Anii anteriori sunt lasati in urma, iar femeile incep sa se reintoarca la formele feminine. Acest tip de coafura este apreciat in zilele noastre atat de femeile tinere, cat si de cele mature care adora cocurile vintage.  

Anii 40: feminitate – Aceasta decata este cunoscuta pentru eleganta sa prin bucle mari si atentia data de femei detaliilor cat mai delicate. Sexy si sofisticat, ne intalnim cu acest look si in zilele noastre asta deoarece este nemuritor.

Anii 50: rock and roll – Parul jucaus si tineresc, bretonul greu, nuantele de rosu si coada de cal sunt elementele care rezuma trendurile perioadei. Tapatul si sculptarea parului este un „must”, podoaba capilara aratand din ce in ce mai mult ca un „cuib”.  

Anii 60: coama de leoaica – Cuibul anilor 50 rezista alti zece ani si chiar mai mult, asta deoarece vedelete inca merg la evenimente glamoroase cu aceasta coafura. Pentru un look modern, Sally Brooks ne sfatuieste sa adancim partile laterale ca sa arate ca un bob.  

Anii 70: hippie – Conform motto-ului acelei perioade, „simte-te confortabil si fii relaxat”, parul se modeleaza si el, devenind natural, cu bucle si chiar cu o floare ca accesoriu.  

Anii 80: superstar – Aceasta este perioada cand s-a experimentat cel mai mult cu formele si culorile podoabei capilare, fie el decolorat sau in tunsori cat mai ciudate: un bob cu trepte mai lungi.  

Anii 90: femeia metrosexual – Femeile puternice din acea perioada mergeau pe simplu si drept, garderoba lor a suferit influente masculine, iar cuvantul unisex era lege in lumea modei. In prezent poti merge pe minimalismul acestei coafuri masculine si stralucitoare.  

Anii 2000: sofisticat si vintage – Curentul actual nu mai merge pe culori tari, tapaje sau bucle stranse, ci mai mult pe calitatea parului si pe culorile naturale.