In zilele de 18 si 19 octobrie are loc la World Trade Center din capitala „Bucharest Business Forum”, ca urmare a initiativei Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei in parteneriat cu World Trade Institute Bucuresti si Steinbeis – Baden – Wurtemberg.

Obiectivul acestui forum este de oferi o platforma de discutii pentru partile interesate in dezvoltarea de Proiecte Emblematice (Flagship Projects) in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii prin Parteneriate Strategice la nivelul macro-regional al Europei. Dialogul intre participanti are ca scop propunerea Comisiei Europene si tuturor partilor interesate a celor mai convenabile instrumente de implementare a  proiectelor adaptate regiunii. Un rol important in discutii il poarta reprezentantii mediilor financiare si de afaceri din Romania.

Sectoarele vizate sunt Dezvoltare Regionala si Turism, Cultura & Educatie, Agro-alimentara, Sisteme de Sanatate, ITC si Inovatie, Fashion Industries.

La Bucharest Business Forum vor participa Grupuri de Interes la nivel Inalt, factori de decizie din domeniul politic si al afacerilor, atat de la Comisia Europeana, Coordonatori nationali si reprezentanti ai instutiilor guvernamentale din 14 state riverane ale Dunarii, impreuna cu ONG-uri, Federatii profesionale si Sindicate din domeniile vizate.

Evenimentul a inceput astazi cu o festivitate de deschidere urmata de o receptie si un eveniment cultural, si va continua marti, cu sesiuni plenare si sase grupuri de lucru paralele concentrate pe domeniile mentionate. In acelasi timp, vor fi organizate si expozitii, prezentari si standuri tematice. La discutiile de astazi participa Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, Leonard Orban, Comisar European, Heinz TRASCH, Presedintele Comitetului director la Steinbeis Foundation, Baden-Wurttemberg, Milena MESSORI, Head of Office European Investment Bank Bucuresti, Peter Imre, Director General, Adevarul Holding. Maine, inca cadrul discutiilor despre turism, cultura si educatie vor participa: Iuliu Bara, Director General la Directoratul General pentru Cooperare teritoriala europeana, Peter Langer , Director, Donauburo Ulm,  Gerhard SKOFF , Presedinte Danube Tourism Commission, Stefan August Luetgenau, Director Foster Europe, Wolfgang Limbert , jurnalist la Danube-Media-Network, Marilena PREDA-SANC, Profesor la Universitatea Nationala de Arte, Romania, Aurel Ardelean , Rector la Universitatea Vasile Goldis, Radu Mihaescu, Presedinte CODECS. Ziua va continua cu discutii despre moda si industriile orientate spre design, alimentatie si sanatate, It&C si Media, Apa si Padurile, Productie si Procesare durabila.