Sambata, 7 noiembrie, are loc aniversarea unui an de la infiintarea Salsa Factory, una dintre cele mai cunoscute scoli de dans latino din Bucuresti. In cadrul acestei manifestari va avea loc si un eveniment caritabil pentru a ajuta un numar de 150 de copii de la 5 afterschool-uri din sectorul 2 din Bucuresti.

Scoala de dans Salsa Factory a fost infiintata in 2008 de catre Simona Petric si Valentin Stefan. In cadrul Salsa Factory, cei dornici sa danseze pe ritmuri latino pot invata salsa, bachata, merengue si cha cha.

Simona Petric este absolventa a Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti si danseaza de la 6 ani. Prima pasiune a Simonei a fost dansul sportiv, practicat in orasul natal Cugir, judetul Alba timp de 6 ani. Au urmat 6 ani de dans modern, dupa care s-a mutat in Bucuresti unde a decoperit salsa. Din noiembrie 2004 si pana in iulie 2008 a fost coregrafa si dansatoarea formatiei Mandinga, iar in 2006 a fondat trupa SalsaPhoria.

Valentin Stefan este antrenor de Ashihara Karate (centura neagra 1 dan) din anul 1997 si web designer. A participat la doua campionate mondiale de karate, unde a obtinut de fiecare data locul 5. Pasiunea sa pentru dansurile latino a inceput in februarie 2007 cand o ducea pe sora lui la cursurile de bachata a unei bune prietene, Ana. Atunci a realizat cat de mult conteaza dansul pentru el si s-a hotarat sa se apuce serios de antrenamente, chiar daca pentru un antrenor de arte martiale dansul in pereche era un lucru destul de neobisnuit.

Simona si Valentin au inceput sa danseze impreuna din februarie 2008 si dupa doar doua luni de antrenamente au reusit sa obtina locul 3 la calificarile pentru World Salsa Championship, concurs ce a avut loc in Bulgaria.

M-am intalnit cu Simona si Valentin la sala Performers, locatia unde predau acestia si am stat la o discutie despre salsa, copii si scoala lor de dans.

De ce ati ales salsa?

Pentru ca salsa se bazeaza cel mai mult pe improvizatie si, ca atare, te lasa sa te exprimi liber. Nu esti constans de vreo coregrafie sau de faptul ca nu ai partener. Salsa este un dans expresiv, care iti ofera libertatea sa arati ce simti.

De unde ideea unui eveniment caritabil la aniversarea Salsa Factory de 1 an?

In primul rand noua ne plac foarte mult copiii si daca putem sa ii ajutam intr-un fel atunci o facem cu cea mai mare bucurie. Pe viitor, noi dorim sa lucram si cu copii asa ca fericirea lor ne sunt foarte importanta.

Ce are in plus Salsa Factory fata de celelalte scoli de dans latino?

Cred ca noi punem foarte multa pasiune in ceea ce facem. Sunt un cuplu care, pe langa cursuri, show-uri si festivaluri, participam si la concursuri de salsa si toate acestea ne ajuta foarte mult sa evoluam atat ca dansatori cat si ca instructori.

Salsa Factory, in colaborare cu Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului a sectorului 2,  a dorit sa ajute 105 copii, cu varste cuprinde intre 6 si 11 ani de la 5 afterschool-uri din sectorul 2 din Bucuresti. Acesta este motivul pentru care toti participanti la aniversarea Salsa Factory sunt invitati sa doneze jucarii, rechizite sau bani pentru a ajuta acesti copii.

La acest eveniment va participa cuplu de dansatori, Kiki & Eli, multipli campioni ai Greciei si Bulgariei.

Workshop-urile au loc la etajul 2 al  Tipografiei Filaret, iar petrecerea si demonstratiile de dans au loc la Centrul Comunitar Evreiesc. After-party-ul este organizat in Clubul Salsa for You.

Evenimetul va fi transmis live, incepand cu ora 21:00, pe site-ul Salsa Factory.