Nu trebuie sa va fie teama sa purtati un aparat dentar si sa aratati precum Betty cea Urata in zilele de dinainte de a fi frumoasa. Secretul unui zambet perfect nu este genetica.

Acum totul se reduce la un nou si aproape invizibil aparat pentru indreptarea dintilor care pretinde ca face acelasi lucru precum bine-cunoscutul aparat dentar purtat de personajul Ugly Betty, la fel de vizibil precum sinele unui tren.

Aceste tipuri de aparate dentare ce contin parti transparente pot pacali ochiul atat de usor, incat un numar tot mai mare de adulti opteaza sa-si indrepteze dintii strambi prin aceasta modalitate, scrie Telegraph.co.uk. Un binecunoscut prezentator de stiri poarta acest aparat dentar transparent chiar in timp ce citeste stirile de pe prompter.

„Nu le-am spus parintilor mei decat dupa o luna si ei tot nu au observat ca il port”, a spus actrita Gemma Haupt, care are un astfel de dispozitiv de indreptare a dintilor.

De aproape, este posibila doar observarea bretelelor aparatului, care aluneca pe dinti mai degraba ca paletele de albire a dintilor. „Poti fi privit de aproape de multe ori si doar prietenii observa, dar de la distanta nu se vede”, a spus Jane Maxwell, in varsta de 40 de ani si mama a patru copii.

Spre deosebire de aparatele pentru indreptat dintii traditionale, aceste aparate dentare noi pot fi scoase. Exista mai multe branduri disponibile pe piata din Marea Britanie, precum Clearstep, Invisalign si Simpli5.

Doctorul Tapesh Anand de la Q Clinic din Londra recomanda aceste dispozitive invizibile pentru pacientii cu dinti distantati si aglomerati. „Aceste aparate dentare pot crea un zambet mai larg prin distantarea dintilor, precum si prin eliminarea spatiului dintre dintii din fata”, a explicat ea.

Pacientul primeste cate trei seturi personalizate, fiecare special conceput pentru a impinge dintii cu o fractiune. Primul set este purtat timp de doua saptamani si apoi este inlocuit cu urmatoarele doua seturi, la intervale de cate doua saptamani.

Dupa sase saptamani, pacientul revine la clinica dentara pentru un control de rutina si  pentru a ridica urmatoarele trei seturi. Procesul poate dura de la sase pana la 18 luni, si de obicei costurile sunt cuprinse intre 1.500 si 2.500 de lire sterline.