Literatura americana are cliseele sale ” De veghe in lanul de secara” a lui J.D. Salinger, proza lui Hemingway, lectura obligatorie precum ,, Sa ucizi o pasare cantatoare”, dar, in cel mai bun caz, aceste carti reprezinta o expresie a identitatii nationale americane. Aceste opere reprezinta printre randuri aspecte politice, calatorii, fantezii si chiar aspecte religioase. 

Urmatoarele carti, care se regasesc online in CARTI BUYBOOKS.RO au in comun faptul ca intreaga linie a istoriei americane exista intre randurile lor si cititorii lor recunosc ca din cadenta lor americana apare o universalitate care a facut ca aceste carti sa fie clasice. In timp ce o lista completa de romane superbe din SUA ar fi fara sfarsit, aceste 7 carti buybooks.ro sunt un esantion al statului american.

1. Moby Dick de Herman Melville

O Biblie americana autentica, Moby-Dick este o meditatie indispensabila asupra identitatii americane a carei ciudatenie si frumusete nu inceteaza sa ne inspire. La suprafata, spune povestea unui marinar numit Ishmael si timpul sau petrecut pe vasul Pequod, al carui capitan Ahab cauta razbunarea pe o balena a carei albitate invoca misteriozitatea lui Dumnezeu. 

In timp ce a durat ani pentru a-si gasi publicul si sa-l stabileasca pe Herman Melville drept cel mai eminent dintre scriitorii americani, temele sale de lupta a omului impotriva fortelor evazive ale naturii si ale unei structuri fascinante in care istoria nautica a derivat in interiorul si in afara naratiunii, au facut din Moby Dick una dintre cele mai unice si plina de satisfactii cartii din istorie, ce se regaseste astazi in carti buybooks.ro.

2. Omul invizibil de Ralph Ellison

Naratorul Omului Invizibil a fost invizibil din cauza rasei sale, dar romanul lui Ellison este mult mai mult decat o relatare a experientei rasismului. Este o odisee asupra identitatii afro-americane, deplasandu-se intre Sud catre Harlem pentru un portret al comunitatii de negri, mostenirea sclaviei, a politicii radicale si instrainarea lui Dostoievski. O inspiratie pentru generatii de artisti, reformatori si cititori din intreaga lume, Ellison isi incheie cartea cu o adresare directa in care Omul Invizibil intreaba: ,,Cand voi descoperi cine sunt, voi fi liber?”

3. Zgomotul si furia de William Faulkner

Un tur de forta uimitor si experimental, cartea „Zgomotul si furia” de pe carti buybooks.ro povesteste despre declinul familiei Compson din Mississippi prin intermediul a patru povestitori: Benjy cu dizabilitati intelectuale, fratele sau torturat Quentin, sentimentalul Jason si Dilsey una dintre slujitorii familiei. In centrul romanului se afla eroina sa absenta, Caddy Compson, a carei soarta modeleaza viata fratilor ei pentru totdeauna. Acest roman de neuitat, considerat de obicei capodopera lui Faulkner, nu lasa niciun cititor neschimbat.

4. Meridianul sangelui de Cormac McCarthy

Occidentul inseamna in general America si cartea „Meridianul sangelui” este emblematica. Chiar si atunci cand contesta si critica ipotezele expansionismului occidental barbatesc, aceasta carte de pe carti buybooks.ro este si astazi populara. O lucrare care prezinta o violenta infioratoare, redata intr-o proza mistica frumoasa, este prezentat un personaj fara nume numit ,,pustiul”, in timp ce se alatura unei expeditii de vanatoare dincolo de raul Colorado. Judecatorul Holden este unul dintre cele mai infricosatoare personaje din literatura americana. Romanul este un fel de Moby Dick fara retea si reprezinta o trimitere fara compromis la mitul maretiei americane.

5. Aventurile lui Augie March de Saul Bellow

O aventura care aminteste de Don Quijote, Aventurile lui Augie March prezinta povestea eroinei a carei nume este prezentat din titlu. Acest personaj creste in era Depresiunii-Chicago si porneste in Mexic cu Thea, un vultur de companie, intr-o aventura de neuitat. Aceasta carte, regasita pe carti buybooks.ro este emblematica pentru cultura amaericana, vulturul fiind in esenta simbolul libertatii.

6. Preaiubita de Toni Morrison

Unul dintre cele mai vandute si mai apreciate romane din istoria americana, ” Preaiubita” urmareste povestea unei sclave pe nume Sethe care evadeaza si fuge de pe plantatia unde lucra din Kentucky, in Ohio impreuna cu fiica ei, dorind sa o salveze pe aceasta de sclavie cu orice pret. Consecintele evadarii o bantuie pe Sethe si pe familia ei de-a lungul generatiilor, facand romanul ” Preaiubita sa fie o poveste conturata pe mai multe generatii, dar una in care spectrul neinsufletit al sclaviei urmareste comunitatea afro-americana, imprimand teme precum identitatea fragmentata a cititorilor de pretutindeni. Cartea este tradusa si face parte din catalogul carti buybooks.ro.

7. La rasarit de Eden de John Steinbeck

Povestea a doua familii care se straduiesc sa aiba succes in luxurianta Vale a Salinasului, ” La rasarit de Eden” se concentreaza in cea mai mare parte pe Cyrus Trask, un veteran al Razboiului Civil care se stabileste in vale si incepe sa practice diverse activitati imorale si de neconceput. Versiunea de film, cu James Dean, adapteaza ultima treime a romanului, aducand in prim plan pe fiul lui Cyrus, Cal si cautarea mamei sale presupuse decedate. 

Cartile prezentate mai sus se regasesc in carti buybooks.ro, dar mai important este ca pe buybooks.ro se regasesc si alte romane scrise de acesti autori pentru a intelege si mai bine cultara americana.