Dragostea a inspirat mii de romane, filme, poezii si cantece , pentru ca este un sentiment care este capabil sa miste lumea. Dar nu numai poetii sau scriitorii au acordat atentie acestui fenomen, ci atat psihologii, cat si sociologii au incercat sa-l inteleaga.

Dragostea trezeste cele mai intense emotii si pasiunea de a se indragosti afecteaza mintea si corpul indragostitilor. De fapt, au fost efectuate multe studii pentru a afla mai multe despre el, unele cu adevarat surprinzatoare.

Cele mai bune citate de dragoste

De-a lungul anilor, diferite personaje au facut referire la dragoste si indragostire in lucrarile lor si, desi uneori este dificil sa exprime acest sentiment in cuvinte, in articolul de astazi am compilat multe dintre cele mai bune citate pe acest subiect. Viziteaza site-ul Faude si vezi lista completa de citate de dragoste romantice.

1. Am disparut din viata ta nu intamplator sau intamplator, doar ca sa vad daca iti este dor de mine si sa ma cauti cand o faci (RousTalent)

Cand relatiile trec printr-o denivelare, este posibil ca unul dintre membri, simtindu-se ranit, sa vrea sa se distanteze pentru a afla daca celalalt este la fel de indragostit ca el si il cauta. Aceasta nu este intotdeauna o optiune buna, deoarece este mai bine sa folositi dialogul si negocierea .

2. Vino sa dormi cu mine: nu vom face dragoste, ne-o va face (Julio Cortazar)

Cand esti atat de indragostit de cealalta persoana, doar a fi alaturi de ea este deja ca si cum ai fi in rai. Dragostea inconjoara tot ceea ce fac cei doi .

3. Intr-un sarut, vei sti tot ce am tacut (Pablo Neruda)

Un sarut valoreaza cat o mie de cuvinte cand exista iubire. Cu siguranta marea majoritate a cititorilor au avut placerea de a simti acele sarutari pasionale care paralizeaza lumea.

4. Dragostea nu are leac, dar este singurul leac pentru toate bolile (Leonard Cohen)

Dragostea, de multe ori, poate deveni dureroasa , mai ales cand se termina. Chiar si asa, nu exista niciun sentiment comparabil cu a fi indragostit de cineva si a fi reciproc.

5. Iubeste patru litere care iti marcheaza destinul. Patru scrisori care te invita sa visezi. Patru litere care iti spun ca esti in viata, desi pentru multi esti mort… (Necunoscut)

Dragostea sunt patru litere care ne spun multe . Ei ne spun ca viata poate fi minunata daca completam propozitia cu persoana pe care o iubim.

6. Daca cand iubesc sunt fericit, atunci tu esti fericirea mea (Necunoscut)

Dragostea si fericirea merg mana in mana . De fapt, nu exista fericire mai mare decat sa petreci acele momente incredibile cu iubitul sau prietena ta.

7. Iubeste-ma fara intrebari, ca te voi iubi fara raspunsuri (Necunoscut)

Dragostea adevarata este simtita si traita din primul pana in ultimul moment . Este o mare aventura pe care trebuie sa o simti din inima.

8. Cel mai rau mod de a-ti lipsi pe cineva este sa stai langa el si sa stii ca nu-l poti avea niciodata (Gabriel Garcia Marquez)

Nu exista sentiment mai rau decat a-ti dori pe cineva cu toata puterea si a nu fi reciproc . Uneori, acest sentiment este inevitabil.

9. In dragoste exista intotdeauna ceva nebunie, dar exista intotdeauna un motiv in nebunie (Friedrich Nietzsche)

Marile iubiri ne determina sa facem lucruri grozave nebunesti , pentru ca indragostirea ne afecteaza creierul la fel ca drogurile.

10. Femeile care merita cel mai mult sufera pentru un idiot, barbatii care merita plang ca niste idioti (Jesus Alberto Martinez Jimenez)

Uneori, nu este posibil sa decizi de cine te indragostesti sau de cine te simti atras . Deci, oricat de mult nu va place, atunci cand exista, exista; iar cand nu, nu.

11. Cand te indragostesti, nu esti aceeasi persoana care erai inainte, pentru ca in acel moment incepi sa traiesti viata cu adevarat (Luis Miguel Alvarado)

Sunt putine experiente care te influenteaza si iti schimba viata ca atunci cand te indragostesti pentru prima data . Daca iti frang inima, treci printr-o criza existentiala care te face sa te regandesti chiar si la cele mai profunde valori.

12. Gandindu-ma la fericirea mea, mi-am adus aminte de tine (Anonim)

Fericirea si iubirea sunt aceleasi . Doare ca uneori dragostea pe care o simti pentru o persoana se rupe si trebuie sa traiesti cea mai profunda tristete.

13. Un sarut? Un truc fermecat pentru a nu mai vorbi atunci cand cuvintele devin de prisos (Ingrid Bergman)

Un sarut este, fara indoiala, un semn de iubire. Este un mod de a exprima ceea ce simti fara a fi nevoie sa spui nimic.

14. Invatam sa iubim nu atunci cand gasim persoana perfecta, ci cand ajungem sa vedem perfect o persoana imperfecta (Sam Keen)

Dragostea si indragostirea schimba perceptia asupra lucrurilor, deoarece creierul nostru este afectat de modificari chimice.

15. Ce pacat sa stii ca exista oameni cu puncte forte care ii slabesc si care nu reflecta in fapte ceea ce le iese din gura (Leonardo Nunez Valle)

Cea mai mare slabiciune a unei persoane indragostite este sa fie mandru . Poate strica acea mare poveste de dragoste pe care o traiesti. Desi unii cred ca sunt puternici, intoleranta si intransigenta lor ii pot face slabi.