In zilele noastre, exista tot mai multe jocuri periculoase care se raspandesc cu usurinta in randul adolescentilor prin intermediul retelelor de socializare. Acestea, indiferent de formatul in care sunt prezentate, ar putea prezenta un risc pentru viata.

In continuare, comentam jocurile care pot fi sugerate adolescentilor; Ce sunt si de ce sunt daunatoare?

1. Provocarea cu gheata si sare

Acest joc consta in a pune sare pe piele si a presa cu un cub de gheata. Aceasta produce o reactie chimica in care persoana are o senzatie de arsura, care poate ajunge la 21 de grade sub zero.

Cine este castigatorul in acest joc? Cel care reuseste sa indure durerea cel mai mult timp si sa impartaseasca isprava pe internet. Acesta este unul dintre jocurile periculoase cu cea mai mare difuzare pe retelele de socializare.

2. Joc socant

In acest joc, scopul este de a sufoca persoana pana cand aceasta lesina. Acest lucru se datoreaza faptului ca, se presupune, la lesin, se traieste un sentiment de fericire, foarte asemanator cu efectul drogurilor sau alcoolului.

Dar ce se intampla cand creierul este lipsit de oxigen? Acest lucru ar putea duce la deteriorarea celulelor. Printre cele mai grave consecinte ale sale se numara convulsiile, intrarea in coma si chiar moartea.

3. Joc knockout

Provocarile sunt modul in care adolescentii obtin motivatia de a intreprinde o anumita actiune si de a obtine acceptarea. Deoarece scopul este atingerea unui anumit statut social si recunoastere din partea altor adolescenti, consecintele sunt cu greu luate in considerare.

Acest joc consta in atacarea strainilor, fara motiv. Un grup de mai multi adolescenti se aduna intr-o zona, aleg o victima la intamplare si, la interceptarea lor, incep sa-i bata cu pumnii si picioarele pana obosesc si fug de la fata locului.

4. Provocarea focului

In dorinta de a cauta aprobarea sociala, adolescentii pot cadea in multe tendinte si jocuri periculoase.Aceasta provocare consta in umezirea unei zone a corpului cu un lichid inflamabil si in foc.

Intre timp, un alt participant este responsabil de inregistrarea actiunii, iar protagonistul incearca sa stinga flacara cat mai repede posibil.

5. Balconing (saritul de pe un balcon)

Obiectivul acestei provocari, asa cum spune si numele, este sa sari dintr-un loc inalt, care este de obicei un balcon. Este adesea sarit sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

6. Provocarea scortisoara

Scopul este sa inghiti o lingura de scortisoara pudra fara a bea lichid. Castiga cel care reuseste sa inghita scortisoara fara sa tuseasca. De obicei, participantii ajung sa expulzeze amestecul prin gura si nas.

Acest joc poate afecta grav plamanii, provocand sufocare, iritare a gatului si chiar colaps pulmonar.

7. Ingerarea de gel antibacterian

Popularitatea acestui joc a crescut alarmant. De fapt, a inceput sa fie practicat in Suedia si, de atunci, milioane de copii si adolescenti din intreaga lume au cazut in ispita.

Provocarea este sa bei gel antibacterian, deoarece continutul sau de alcool etilic ar putea provoca aceleasi efecte ca o bautura alcoolica, dar multiplicate.

8. Sirop de tuse

Multe siropuri pentru tuse contin dextrometorfan, care, atunci cand este baut in exces, provoaca halucinatii si stari de euforie. Aceasta, dincolo de un joc, este o practica de simulare a efectelor drogurilor sau alcoolului.

9. Picurarea de alcool in ochi

Acest joc consta in turnarea alcoolului in ochi, facand alcoolul sa intre in contact direct cu retina. Acest lucru se face pentru a-si intensifica efectele. Aceasta practica poate provoca leziuni ireversibile ale corneei.

10. Provocarea de 48 de ore

Provocarea de 48 de ore este unul dintre cele mai populare jocuri periculoase din ultima vreme. Consta in parasirea locuintei, fara a anunta pe nimeni, si a lipsi timp de 48 de ore consecutive.

Cine castiga? Cel care reuseste sa mobilizeze cel mai mare numar de oameni si autoritati. Desigur, evenimentul trebuie sa atraga atentia retelelor de socializare.

Ce sa iei in considerare in aceasta etapa?

Deoarece adolescenta este o etapa dificila, este important sa monitorizati utilizarea retelelor sociale si sa efectuati acompaniamentul corespunzator. Asta, pentru a putea detecta orice practica periculoasa care iti pune viata in pericol, si a actiona la timp in fata unor eventuale semnale de alarma.