Sa punem cap la cap informatiile existente. Si sa vedem ce iese…

Liderul PD, Emil Boc, a dezvaluit, duminica seara, intr-o intalnire cu studentii democrati, ca, dupa ce a absolvit liceul si nu a luat examenul la Facultatea de Drept, a fost nevoit sa lucreze un an la un CAP pentru a nu fi incorporat in armata. M-a marcat foarte mult acel moment cand trebuia sa merg in armata. Auzisem ca in armata te prostesti si uiti, s-a confesat liderul PD. In fata pericolului iminent, Boc a ales munca la sapa, lucrand 12 luni la CAP-ul din comuna natala, cot la cot cu familia. Am mers pe camp, am strans baloti de fan, de paie, a marturisit seful PD. Acesta a explicat ca, in decursul anului in care a fost CAP-ist, a invatat manualele de istorie si de filosofie.

Emil Boc, declaratie 22 octombrie 2006, ziarul ZIUA

Ieri (n-mea; 23 octombrie 2006)  insa, liderul PD a tinut sa precizeze ca a facut armata. Intr-adevar, am facut un an la CAP, dar, dupa aceea, am facut si armata noua luni de zile, nu un an si sase luni. A fost placut la CAP, dar am facut si armata, dupa aceea, intrand la facultate. Potrivit regulilor de atunci, in cazul in care erai student, faceai numai noua luni de armata, nu un an si sase luni, a explicat Boc.

Emil Boc, declaratie 23 octombrie 2006, ziarul ZIUA

Emil Boc i-a lasat cu gura cascata pe cei de la PSD la prima intalnire a Biroului Coordonator Politic Central (structura de conducere initiata in „Parteneriatul cu Romania”). Dupa discutiile privind Bugetul pe 2009 si cateva probleme organizatorice, in timpul servirii cinei (pt cele doua delegatii au luat masa impreuna), Mircea Geoana l-a intrebat direct pe Emil Boc de ce nu a procedat exact asa cum au convenit la telefon, adica de ce a semnat si trimis la Monitorul Oficial propunerile facute de fostul ministru de interne Gabriel Oprea,… desi au convenit ca ele sa nu intre in vigoare… La intrebarea directa (cum spuneam), primul ministru Emil Boc a spus fara sa clipeasca ca nu isi aduce aminte.Raspunsul lui Boc l-a lasat fara replica pe Mircea… (multumit probabil ca a scapat de Oprea si si-a aratat muschii).

Greu de spus despre ce este vorba, de fapt. E amnezic primul ministru? Are probleme de memorie? Face pe prostu, cum spune romanul? Sau, daca ne uitam pe poza cu Boc militar, ne putem gandi la altceva. Fotografia nu este foarte clara. Poate explica cineva ce inseamna culoarea albastra de pe cascheta si peltite? Securitatea, cumva?