10 decembrie 1987, Hotararea de a participa direct la devenirea comunista a patriei  de Emil Boc, ziarul Faclia,  organul PCR Cluj,  Adeziunea studentilor Universitatii Babes-Bolyai „pentru a intampina Conferinta Nationala cu bogate si frumoase rezultate, sub semnul infaptuirii exemplare a politicii partidului”.

Ironia sortii, exact la implinirea a 19 ani de la revolutia din decembrie 1989, Romania va avea un guvern condus de un activist de frunte al tineretului comunistNoul premier a fost si sef la Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) din Cluj, unde a lucrat in subordinea lui Ioan Rus, unul din liderii asa zisului grup PSD de la Cluj, pe vremuri in anturajul lui Nicu Ceausescu. De semnalat si ca la faza nationala a Concursului profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea Materialism dialectic si istoric, studentul  Boc Emil, de la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii Cluj-Napoca, obtinea premiul al II-lea, cu 18 puncte din 20. Adica, un activist de nadejde.

Avem un presedinte cu legaturi periculoase in regimul comunist. Acum si un sef al guvernului cu radacini comuniste. Culmea, amandoi striga din toti rarunchii JOS COMUNISMUL. Suntem spectatorii unei halucinante piese in care MINCIUNA este ridicata la rang de VIRTUTE. In decembrie 1989 s-a murit degeaba. In 22 decembrie 2008, vom avea oficial un activist in fruntea guvernului. Lichelele lui Gabriel Liiceanu din decembrie 1989 traiesc bine mersi. Iar intelectualii in frunte cu Liiceanu le canta acum ode. Traiasca lichelele! Ei cu ei! Pentru Ei…