La cateva ore dupe ce Constantin Ticu Dumitrescu se stingea intr-un spital din Bucuresti una din persoanele pe care le-a urmarit in ultimii ani si careia i-a dezvaluit in detaliu colaborarea cu Securitatea ranjea la Palatul Cotroceni si juca piesa afectatului si a amicului dintotdeauna a celui disparut. Personajul revenea in atentia opiniei publice dupa o lunga absenta tocmai la intalnirea dintre delegatia PNL si presedintele Traian Basescu:

Intrebat dacă a aflat despre moartea lui Ticu Dumitrescu, Quintus a răspuns, vizibil emoţionat: „Nu. Mi-aţi dat o veste rea. Imi pare rău(…)El e prahovean ca şi mine. Ne ştim de o viaţă. A fost un om bun, un om curajos, un om puternic, dar şi puterea omului depinde de cat te ţine Dumnezeu in viata (sursa: Cotidianul)

Constantin Ticu Dumitrescu catre Mircea Ionescu Quintus, 14 august 2006

Vreau sa va spun, in calitate de cercetator, si regret ca o fac, ca dumneavoastra ati fost un informator de renume al Securitatii. V-am numarat, daca nu gresesc, 188 de note informative. Si astea sint numai cele care s-au pastrat(…) Aveti salvate pe microfilm doua angajamente