Chiar daca este un moment asteptat de catre orice femeie, sarcina lasa urme asupra corpului acesteia. Sa aflam si noi mai multe despre urmele sarcinii asupra corpului unei femei!

Vinisoare pe sani. De-a lungul sarcinii, afluxul de sange din sani este mai mare, lucru ce cauzeaza proeminenta venelor.

Picioare umflate. Aceasta problema apare in special in ultimele doua trimestre de sarcina, atunci cand uterul se mareste si apasa pe abdomen si bazin, comprimand venele si ducand la umflarea picioarelor. Este indicat sa dormi cu picioarele putin ridicate si sa nu faci bai fierbinti.

Vergeturi. Vergeturile apar de obicei pe abdomen, sani sau coapse, atunci cand elasticitatea pielii nu permite intinderea acesteia. Pentru a le evita, incearca sa nu te ingrasi foarte mult si sa folosesti crema antivergeturi pe perioada sarcinii.

Largirea si innegrirea mameloanelor. Mameloanele se vor transforma putin, datorita hormonilor de sarcina. Dupa nastere, vor reveni la forma initiala.

Masca de sarcina. Tot hormonii de sarcina sunt responsabili pentru aparitia petelor rosii sau brune si bubitelor pe intreg corpul. Vei scapa de acestea dupa nastere.

Arsuri de stomac. In primele si ultimele luni de sarcina este posibil sa ai arsuri de stomac. Evita consumul de alimente grase, iritante sau acide si nu exagera cu mancatul.

Mancarimi pe burta. Apar din cauza intinderii pielii si au tendinta sa se extinda pe tot corpul. Vorbeste cu medicul tau, care iti va prescrie o crema calmanta. Ar putea fi vorba si de o afectiune hepatica, asa ca nu ignora acest simptom.