Oferta furtunii a venit la Netflix pentru a pune capat unei trilogii brutale care isi are originea intr-un adevarat caz satanic petrecut in Spania in urma cu cativa ani, in care un cuplu era acuzat ca si-a oferit propria fiica, mai mica de doi ani, drept sacrificiu uman pentru un demon.

Prima parte a trilogiei Baztan a venit cu The Invisible Guardian, un thriller care o urmareste pe detectivul Amaia Salazar , care, impreuna cu un grup de detectivi dintr-un orasel din munti, trebuie sa investigheze o serie de crime ale fetelor ale caror cadavre au aparut in locuri diferite din oras, dar mereu asezate in acelasi mod si cu o prajitura pe corp.

Incetul cu incetul, Amaia isi da seama ca acesta nu este un criminal obisnuit si pentru a doua parte, Legacy in the Bones (unul dintre cele mai bune filme pe care le puteti vedea pe Netflix), descopera ca crimele sunt legate de uciderea lui. un ritual ciudat care implica propria sa mama, sora lui moarta si multi alti locuitori ai orasului care par sa faca parte dintr-un cult satanic.

Oferta in furtuna ofera mai multe raspunsuri, desi lasa si cateva intrebari fara raspuns care ne fac sa ne gandim ca poate nu este ultima data cand o vedem pe Amaia Salazar. Primul lucru pe care il face filmul (care nu este la fel de bun ca precedentele doua, dar este totusi un mare thriller) este sa dezvaluie ceea ce banuim deja, toate mortile sunt legate de un vechi cult care ofera fetelor sub doi ani unui demon care , se presupune ca le ofera in schimb o viata plina de bogatii.

Dar este clar ca Amaia este prea implicata pentru a observa ce este chiar in fata ei, asa ca pentru a o trezi, Jonan (insotitorul ei cel mai loial) este ucis si asta o face sa descopere o serie de indicii pe care le-a adunat si care dezvaluie mai multe detalii despre caz si despre cei implicati, desi este un martor misterios care ajunge sa-si confirme suspiciunile si motivele crimelor atator fete din oras.

Mai multe povesti se desfasoara in paralel, Amaia gaseste acest martor misterios cu ajutorul parintelui Sarasola, judecatorul Markina incepe sa manipuleze o victima instabila care si-a pierdut copiii in favoarea cultului, Jonan investiga in secret si totul se aduna si incepe sa prinda contur cand insotitorii Amaiei. descopera adevarata identitate a liderului cultului pe care il investigheaza si leaga Markina cu toate acestea.

Punctul culminant vine cand judecatorul isi marturiseste in sfarsit rolul sau in caz si motivul pentru care copiii au fost ucisi si totul are sens. Acea prima crima pe care au investigat-o nu a fost un incident izolat, totul facea parte din ritualul desfasurat de un grup de oameni care au invocat un demon din mitologia bascilor si care nu s-au oprit la nimic pentru a-si completa ofrandele, iar mama Amaiei a fost implicata.

Dar oare acesta este intr-adevar sfarsitul povestii despre Baztan?

Oferta catre Furtuna arata ca ritualul a functionat si ca membrii cultului erau acum milionari cu vieti „perfecte”, dar nu explica cum a reusit Markina sa-si convinga adeptii sa-si faca dorinta, ajungand chiar pana la a se sinucide cu un un singur apel..

Markina a fost cu adevarat marele sef al cultului? tatal lui chiar a murit? Mai este cineva in spatele tuturor astea? Deocamdata nu stim, dar aceste intrebari, si altele, fac parte din ceea ce ne face sa credem ca povestea nu s-a incheiat inca si ca acestei „trilogii” inca ii lipseste un capitol.

Pe de alta parte, mai trebuie sa stim de ce s-a sinucis asistenta Fina (cine a chemat-o?) si de ce Rosario, marele ticalos al ticalosului povestii care petrecuse ani de zile cautand o lupta finala cu fiica ei, a decis sa o ia pe ea. viata.tocmai cand era in fata ei. Pana acum, se parea ca Rosario a jucat un rol important in cult, dar asta a schimbat jocul si nu ni s-au oferit alte explicatii.

Si nu sunt singurele capete libere, judecatorul Markina tocmai a disparut si dezvaluirea Florei despre nucile din mormantul fiicei sale nu este tocmai convingatoare, a parut mereu suspecta si a folosit aceleasi nuci ca si membrii cultului, si nu este chiar credibil. ca folosirea nucilor era o intamplare sau un simbol al puterii femeilor. In cele din urma, ramanem fara sa stim ce sa intamplat cu agentul FBI Aloisius Dupree.

Dolores Redondo, autoarea cartilor, a scris un alt roman in 2019 numit La cara norte del corazon, in care personajul Amaiei Salazar reapare intr-un prequel la evenimentele trilogiei Baztan, iar asta ne spune Ne face sa credem ca exista inca sanse sa mai avem cel putin un film, desi, daca este un prequel, nu vom avea niciodata raspunsurile pe care ni le dorim.

Acesta nu este un film original Netflix, dar urmeaza aceeasi formula de a lasa povestea deschisa pentru mai multe filme, asa ca nu ar fi o surpriza prea mare sa afli ca mai este inca un film de facut.