Night Stalker este noul documentar Netflix care spune povestea unuia dintre cei mai brutali ucigasi in serie ai tuturor timpurilor, Richard Ramirez, care i-a terorizat pe californieni in anii 1980.

Documentarul despre crima adevarata soseste pe 13 ianuarie pentru a spune povestea adevarata a vanatorii unui criminal in serie care a avut loc in mijlocul unuia dintre cele mai mari valuri de caldura din istoria Los Angeles, pentru a gasi monstrul pe care l-a agresat sexual. si a ucis barbati, femei si copii si ca nu parea sa aiba o metoda exacta. Sinopsisul Netflix dezvaluie ca „niciodata in istoria criminala un singur criminal nu a fost responsabil pentru o varietate atat de odioasa de crime”.

In anii 1970 si 1980, America se confrunta cu un boom al criminalilor in serie, iar California parea sa fie epicentrul, dar niciunul nu a fost la fel de brutal, nemilos sau persecutat ca cel care a ajuns sa fie cunoscut sub numele de Night Stalker.

Totul a inceput in 1984, cand un barbat pe nume Richard Ramirez a inceput sa ucida oameni, la inceput cazurile nu pareau sa aiba legatura, dar politia a descoperit rapid ca avea de-a face cu un criminal in serie deranjat care nu avea de gand sa se opreasca decat daca el a fost prins.

Cine a fost Richard Ramirez?

Night Stalker s – a nascut in 1960 in El Paso, Texas si, conform propriei sale marturii, tatal sau l-a batut si i-a facut mai multe rani la cap cand era copil (una era atat de grava incat i-a provocat o criza de epilepsie), asa ca pentru a scapa a decis sa locuiasca cu un var pe nume Miguel, care era un veteran al razboiului din Vietnam si care ar fi violat si torturat mai multe femei in timpul turneului sau de razboi.

Potrivit povestii, Miguel avea fotografii si le-a aratat varului sau in timp ce ii povestea despre atrocitatile pe care le comisese. La doar 13 ani, Richard a vazut cum Miguel si-a impuscat propria sotie si incetul cu incetul toate acestea i-au afectat starea psihica, se spune ca chiar s-a interesat de satanism, a devenit dependent de droguri si, in cele din urma, a dezvoltat o obsesie pentru fizic si sexual. violenta pe care o invatase in timp ce locuia cu Miguel.

Ramirez s-a mutat ulterior in Los Angeles, iar viata sa criminala a inceput in anii 1970, mai intai cu jaf si posesie de droguri si mai tarziu cu situatii mai violente. Expertii cred ca prima crima Night Stalker a avut loc pe 28 iunie 1984, cand Ramirez a agresat sexual si a ucis o femeie de 79 de ani pe nume Jennie Vincow. Desi la zeci de ani de la arestarea ei, un test ADN l-a legat pe Ramirez de uciderea unei fetite de 9 ani, care a avut loc cu cateva luni inainte, ceea ce a determinat anchetatorii sa creada ca cazul Jeannie Vincow ar putea sa nu fie primul.

Dupa Vincow, Richard Ramirez a trecut cateva luni fara sa comita nici o crima, dar in martie 1985 a inceput din nou si de data aceasta cu mai multa brutalitate decat inainte, in aceeasi luna, Night Stalker a atacat-o pe Maria Hernandez in casa ei, apoi si-a ucis-o pe colegul de camera Dale Okazaki si in aceeasi noapte a ucis o a treia victima pe nume Tsai-Lian Yu.

Doar o saptamana mai tarziu, sifonul uciderilor a continuat cu moartea lui Vincent Zazzara si a sotiei sale, care a fost cazul in care stilul lui Ramirez a devenit evident: mai intai el impusca sotul, apoi viola sotia si apoi ataca cu un cutit pentru a ucide. 

Timp de luni de zile, Richard Ramirez a continuat sa-si hartuiasca si sa-si atace victimele, iar cel mai alarmant lucru a fost ca nu avea un tip (a ucis barbati, femei si copii de toate varstele), putea sa omoare pe oricine care i-a intersectat calea fara a fi aparent. motiv. , pe langa faptul ca nu a fost singur in Los Angeles si cazuri similare au fost raportate in San Francisco.

Pe langa violenta, crimele lui Ramirez pareau sa aiba elemente de satanism, in unele cazuri fortandu-si victimele sa-si declare dragostea pentru demoni si folosindu-si adesea cutitul pentru a desena pentagrame pe corpurile unor victime.

California era intr-o panica totala, toata lumea credea ca ar putea fi atacata in timpul noptii de misteriosul criminal, asa ca politia a fost nevoita sa dubleze numarul de patrule pe strazi si sa creeze o echipa speciala cu FBI pentru a incerca sa-l gaseasca.

Cum a fost prins Richard Ramirez?

Inceputul sfarsitului a venit in august 1985, cand Ramirez a fost vazut in afara casei unui martor al cazului, ucigasul si-a lasat o amprenta a pantofilor si si-a parcat masina la vedere, unde placuta sa de inmatriculare era complet expusa. Cu aceste detalii, politia a inceput sa urmareasca masina, au gasit amprente si cineva le-a dat un pont ca Richard ar putea fi barbatul pe care il cautau.

Politia a reusit sa-l identifice pe Ramirez datorita noii baze de date, care include inregistrarile infractorilor care s-au nascut din 1960 si acolo l-au gasit pe criminal. In baza de date au gasit fotografii de la o arestare anterioara, au comparat-o cu descrierea unuia dintre supravietuitori si, in cele din urma, au decis sa faca publice fotografiile si numele lui.

Ramirez nu-si daduse seama ca s-a intamplat pana cand si-a vazut propria fotografie intr-un ziar dintr-un magazin din Los Angeles, asa ca a incercat sa fure o masina si sa scape de politie, dar era prea tarziu. L-au identificat si a fost urmarit de un grup de oameni care l-au prins, l-au batut si au asteptat sa vina politia.

Night Stalker a fost arestat si gasit vinovat de 13 capete de acuzare de crima, pe langa viol, agresiune si jaf. In cele din urma, a fost condamnat la moarte in camera de gazare si se spune ca a declarat: „Sunt dincolo de bine si de rau. voi fi razbunat. Lucifer locuieste in noi toti. Asta e”.

Ucigasul a fost inchis in inchisoarea de stat San Quentin pentru tot restul vietii si nu a ajuns niciodata la camera de gazare, deoarece cazul lui era prea complicat si Curtea Suprema nu a putut stabili o data de apel pana in 2006. Ramirez s-a casatorit in 1996 cu o femeie pe nume Doreen Lioy, pe care a cunoscut-o prin scrisori si, in cele din urma, a murit la varsta de 53 de ani, pe 7 iunie 2013, la MarinHealth Medical Center din Kentfield, California, din cauza complicatiilor unei forme rare de cancer.