Inceperea unei relatii paralele de teama de a nu ne desparti de un partener care ne face nefericiti denota o serie de neajunsuri si probleme foarte importante. Iti vom spune atunci.

Inceperea unei noi relatii fara a pune capat celei anterioare (sau inchiderea unei usi pentru a deschide imediat alta) nu este un lucru pozitiv. Este clar ca exista oameni care se descurca asa bine , dar nu se intampla intotdeauna.

Este vorba despre o noua iubire care a sosit sau este mai degraba o teama de singuratate? Sunt oameni care repeta acest tipar de comportament si nu indraznesc sa se lase fara sa aiba o noua companie. 

In acest articol vom vorbi despre cat de nociv poate fi acest comportament. Sa mergem mai adanc.

Este posibil sa incepi o noua relatie fara a te desparti mai intai de un partener?

Sunt cei care intr-o criza de cuplu nu au puterea de a lua initiativa de a se separa. Ei raman intr-o legatura nefericita si cred ca singura cale de iesire este ca o alta iubire sa apara.

Sa intalnesti pe altcineva si sa-ti pui energiile in acea noua indragostire este, pentru moment, calea ideala de iesire. Emotiile se amesteca in ambele relatii si este posibil sa existe diverse confuzii.

Inconstient, ceea ce se intampla este ca incerci sa aplanezi „esecul” anterior cu schimbarile care apar la inceperea unei noi relatii. In acest context, asteptarile sunt bifurcate si realitatea emotionala este acoperita si ascunsa.

Ascunde unele temeri personale

Incapabil sa se impace cu adevaratele sentimente, mecanismul de aparare este sa se concentreze asupra unei noi relatii fara a pune capat celeilalte. Retineti ca o separare presupune parcurgerea unor etape diferite si este de preferat sa o faceti singur.

In prima instanta, exista o separare fizica, dar echilibrarea emotiilor din nou necesita timp. Mai ales o perioada de doliu pentru a vindeca ranile si a se pregati din nou pentru o interactiune.

Frica de singuratate face ca aceste tipuri de oameni sa nu treaca prin acel moment si sa-si ascunda sentimentele anterioare cu o noua iubire. Cu toate acestea, cel mai frecvent este ca vine un moment in care exista o criza interna necesara pentru vindecare.

Unele consecinte

Inceperea unei noi relatii fara a incheia mai intai cea veche poate dauna tuturor partilor si, in multe cazuri, poate impiedica continuarea relatiilor dintre ele.

1. Deveniti infidel

Daca nu exista un acord intre cei doi cu privire la posibilitatea de a avea alte aventuri paralele, ei cad in infidelitate. O tradare a increderii acelei fiinte pe care ai iubit-o de mult si cu care ai un contract de exclusivitate bine definit.

Cand sunt singuri cu noul partener, se simt fericiti pentru ca se bucura de momentul. Cu toate acestea, cand se intorc acasa cu partenerul lor de baza, se instaleaza sentimente de vinovatie.

A fi infidel inseamna a incepe sa traiesti ascuns, a incepe sa minti si a nu pretui pe nimeni asa cum merita.

2. Dificultati cu stima de sine

Desi se simt mai calmi si mai iubiti atunci cand primesc expresii de afectiune de la iubitul lor, au si indoieli. Viata actuala pe care o duc le modifica prioritatile si schimbarea poate fi fatala.

Ei simt ca au devenit o persoana care nu si-au dorit niciodata sa fie, neloiala si nesigura. Valorile lor sunt profund afectate si nu se simt confortabil cu ideea de a-i rani pe ceilalti.

De asemenea, este foarte probabil ca ei sa isi asume  responsabilitatea pentru suferinta ambilor parteneri pentru ca si-au impartasit dragostea.

3. Stresul creste

Uneori este greu sa ai o viata lina intr-o relatie, asa ca iti poti imagina ca ai doi.

Adevarul este ca, in anumite ocazii, noul romantism isi va ridica si dificultatile. Acest lucru se traduce prin mai multe confruntari, lacrimi si presiuni care se adauga celor deja prezenti.

Departe de a fi fericiti, stresul unei vieti paralele le va afecta crunt intreaga fiinta. De asemenea, este posibil ca toate interactiunile sociale si de munca sa fie afectate.

Fiecare relatie noua care incepe fara a se termina  cea anterioara va fi un esec?

Fiecare situatie este particulara si diferita. In acelasi mod, este indicat sa treci printr-o despartire intr-un mod sanatos si sa-ti dedici ceva timp. Recunoasteti-va, oferiti-va cateva rasfaturi si bucurati-va de propriul spatiu si timp.

Calmand incet-incet acea angoasa generata de o despartire pentru a fi bine pregatit pentru o viitoare poveste de dragoste este cel mai simplu mod de a depasi o despartire si de a te pregati din nou pentru dragoste. Infruntarea propriilor temeri permite o crestere emotionala interesanta pentru alte provocari.

De asemenea, este o modalitate de a arata ca cineva este o persoana integra care alege adevarul ca scut. Astfel, fiecarei persoane i se da valoarea pe care o are.

Relatiile pot fi dificile si complicate. Despartirile si singuratatea pot fi foarte dureroase, dar inceperea unei noi relatii fara a pune capat celei vechi poate provoca si mai multa durere si durere de inima. Cel mai bine este sa-ti acorzi timp sa te vindeci inainte de a gasi pe altcineva.