Dependenta de alcool este una dintre cele mai distrugatoare adictii. Daca ai cazut si tu in aceasta plasa, sau cunosti pe cineva care este dependent de alcool, urmatoarele informatii vor fi foarte pretioase. Iata care sunt plantele care te ajuta sa renunti la alcool!

Kudzu

Pueria lobata este o planta din Asia cunoscuta sub numele de Kudzu. Aceasta se foloseste de foarte mult timp in intoxicatiile cu alcool, radacina acesteia suprimand pofta de alcool. Planta contine o multime de vitamine si nutrienti precum vitamina B2, calciu, potasiu, fier, puerarin, quercitina, magneziu, fosfor, seleniu sau genistein.

Radacina de kudzu se foloseste in medicina traditionala datorita efectului sau antiinflamator, antispastic, antifebril, calmant, diaforetic, de reducere a tensiunii arteriale si de combatere a intoxicatiei cu alcool. Mai mult decat atat, radacina de Kudzu ajuta si in tratamentul dependentei de nicotina, pentru cei care vor sa renunte la tutun.

Extractul de Kudzu se mai foloseste si pentru calmarea durerilor de cap, a racelii si gripei, a afectiunilor gastrointestinale si a tiuitului in urechi.

Cimbru

Cimbrul este o alta planta care ne poate tine departe de abuzul de alcool. Trebuie sa pregatesti un ceai concentrat de cimbru. Pune un pumn de flori la un litru de apa clocotita, apoi lasa la infuzat timp de 5 minute. Strecuram ceaiul si il depoitam intr-un termos. La fiecare 15 minute se consuma o lingurita din acest ceai. Este posibil sa apara starea de greata, transpiratia abundenta, urinare puternica sau cresterea poftei de mancare. Dupa 2 saptamani in care urmezi acest tratament vei avea repulsie in fata alcoolului.

Pedicuta

O alta planta excelenta in tratarea dependentei de alcool este Lycopodium clavatum sau pedicuta. Aceasta ajuta si in dependenta de tutun, asa ca poti incerca acest tratament atunci cand vrei sa te lasi de fumat. In 150 ml de apa clocotita se adauga 5 gr de planta, uscata si maruntita. Dupa 3-4 minute se strecoara ceaiul. Acesta se va consuma la o ora dupa micul dejun, in fiecare dimineata, timp de 8 zile.