Heath Ledger a fost unul dintre marile simboluri ale adolescentilor din anii ’90 si inceputul anilor 2000, aparand in filme precum 10 Things I Hate About You, Two Hands si A Knight’s Tale, dar rolul sau in Monster’s Ball, Lords of Dogtown si in cele din urma Brokeback Mountain ( filmul pentru care a devenit cel mai tanar actor nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor) a dovedit lumii ca era un actor serios care putea face totul.

Marele moment al lui Heath Ledger a venit cand Christopher Nolan l-a ales ca un nou Joker in filmul sau The Dark Knight, in care prezenta un Batman stricat, intunecat si mai uman, asa ca avea nevoie de raufacator perfect pentru a deveni principalul sau dusman, scroafa. haos si faceti din istorie una dintre cele mai bune despre Cavalerul Noptii.

Jokerul lui Ledger era ca nimeni altul, terifiant, nebun si ciudat de carismatic, dar era si exigent ca personaj si avea sa devina unul dintre ultimii pe care actorul i-ar juca in film. Pe 22 ianuarie 2008, in acelasi an in care filmul lui Nolan a ajuns in cinematografe, actorul in varsta de 28 de ani a fost gasit mort din cauza unei supradoze accidentale, iar acesta a fost doar inceputul povestii.

Cum a murit Heath Ledger?

Lumea era socata, Ledger era tanar, avea o cariera foarte promitatoare in fata si, pentru lumea exterioara, viata lui parea perfecta, dar in realitate nu era asa. Potrivit relatarilor, australianul abuza de droguri, suferea de insomnie (uneori nu dormea ​​mai mult de 2 ore pe noapte), iar relatia lor se terminase, ceea ce l-a determinat sa se automediceze si sa intre intr-o criza care, in cele din urma, i-ar fi cauzat moartea. moarte.

Oficial a fost un accident, dar istoria actorului, care fusese comparat cu Marlon Brando sau Sean Penn (in cele mai bune momente), este mult mai complicata.

Pana in 2007, Ledger locuia in Manhattan si, la un moment dat, a oferit un interviu pentru New York Times in care a discutat despre provocarile de a avea o cariera de actor, mentionand ca unele roluri l-au facut sa fie prea stresat si sa nu fie mandru de munca sa. Pana atunci lucra deja la filmul lui Nolan si multi credeau ca rolul il afecteaza intr-un mod negativ.

Devenind Joker, Ledger (care a jucat personaje mari in cariera sa) a spus intr-un interviu ca: „Am stat intr-o camera de hotel din Londra timp de aproximativ o luna, m-am inchis, am facut un mic jurnal si am experimentat cu vocile.” si in acest proces, insomnia i se agrava.

„Saptamana trecuta, probabil, am dormit in medie doua ore pe noapte”, a declarat Ledger pentru The New York Times. „Nu ma puteam opri pe ganduri. Corpul meu era epuizat si mintea inca functiona.” Acesta a fost unul dintre incidentele in care a inceput sa ia Ambien, un somnifer puternic, dar pastilele nu au functionat si era obisnuit sa-l vezi pe actor ratacind pe holuri si incercand sa adoarma fara prea mult succes.

Pentru ultimul sau film, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Ledger era intr-o stare foarte proasta, restul colegilor sai erau ingrijorati, iar familia lui incerca sa-l convinga sa nu mai ia medicamente, dar doar cateva saptamani mai tarziu, actorul era gasit in apartamentul sau de femeia care lucra acasa. Ea a crezut initial ca doar dormea, dar cateva ore mai tarziu, ea si o maseuza s-au dus sa incerce sa-l trezeasca si au constatat ca nu raspunde, dar in acel moment actorul era deja mort.

Potrivit declaratiei oficiale, moartea sa s-a datorat unei supradoze accidentale de la o combinatie fatala care includea analgezice, anxiolitice si somnifere. Mai exact, a fost considerata o „intoxicatie acuta de la efectele combinate ale oxicodonei, hidrocodonei, diazepamului, temazepamului, alprazolamului si doxilaminei”.

Intrebarile au inceput rapid sa apara, multi au crezut ca utilizarea atat de multe medicamente in acelasi timp nu ar fi putut fi un accident, desi s-a stabilit ca Ledger insusi este singurul responsabil .

Moartea lui Ledger si blestemul lui Joker

Dupa moartea actorului, a inceput sa circule din nou teoria conform careia personajul lui Joker ar avea un fel de blestem, multi fani mentionand ca toti actorii care il jucasera au suferit niste tragedii.

In mod clar, este doar o superstitie si nu putem invinovati un personaj pentru moartea sau problemele unui actor, dar acest lucru se intampla adesea cu marile legende, iar teoria a capatat putere cand s-a descoperit ca Jack Nicholson a suferit si unele probleme in interpretarea personajului (dupa despre moartea ei, despre care se spune ca a spus presei „Ei bine, te-am avertizat”), Jared Leto a spus ca rolul a avut un impact urias asupra lui (si mai tarziu a fost concediat de la DCEU), iar Joaquin Phoenix aproape ca a avut o cadere mentala cand era randul lui.

Chiar are un blestem? Probabil ca nu, dar interpretarea unor personaje atat de solicitante tinde sa-i afecteze pe actori, iar daca la asta adaugam problemele pe care le avea deja Ledger si abuzul lui de medicamente, atunci prescriptia este foarte periculoasa. Mai ales cand aspectul perfectiunii ii impiedica sa obtina ajutorul de care au nevoie.