Candidatura Elenei Udrea la prezidențiale este comentata pe mai multe paliere si de politicienii hunedoreni, foști colegi ai acesteia pe vremea cand era in PDL. Prezența blondei in cursa pentru Cotroceni ramane o surpriza deși, potrivit unora, planul este ”copt” de prin 2009.

Președintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a aminteste ca democratia permite oricui sa se inscrie in lupta electorala. Cu toate acestea, prezenta Elenei Udrea pentru aceasta pozitie „depașește orice limita” in opinia lui Gligor.

”Recent, fondatorii PMP au fost calcați in picioare pentru puterea absoluta. E totul pentru satisfacerea unei dorințe uriașe de a deține puterea, nu pentru Președinția Romaniei”, a spus Dorin Gligor.

Potrivit lui Gligor, candidatura Elenei Udrea la prezidențiale reprezinta un plan pus la cale din 2009-2010. Chiar și numirea acesteia in fruntea Ministerului Dezvoltarii și Turismului a fost gandita. Nu de alta, dar acest minister a avut parte de fonduri importante, pe vremea Elenei Udrea incepandu-se proiecte cu valori mari pe tot cuprinsul țarii.

”Spunea (Udrea-n.r) ca e un transfer de ștafeta. Lucrurile sunt gandite din 2009-2010. S-au facut sacrificii politice cu impact major pentru Romania, dar din pacate s-a pierdut. Atunci, in plina criza economica, s-a creat un minister pe infrastructura și dezvoltarea turismului. Prin resursele alocate ministerului s-a dorit sa se arate ca face, dar a fost doar o pacaleala. Minciuna are picioare scurte”, a mai spus liderul PDL Hunedoara.

Gligor spune ca suspecteaza chiar și o ințelegere cu PSD-ul și ca, in ciuda declarațiilor Elenei Udrea, cum ca va ajunge in turul doi al alegerilor, candidatul ACL va fi cel care va ieși invingator.

”Dincolo de dorința uriașa de putere suspectez o ințelegere cu PSD, pentru ca Ponta va avea tema de campanie cu un candidat fara șanse. Eu unul nu am emoții in ceea ce privește candidatul ACL. Acesta va caștiga alegerile. Eu nu uit personajele din Caragiale. Se dovedește ca acestea sunt ciclice și revin in actualitate. Și Mihai Eminescu a spus bine ”e ușor a spune vorbe, cand nimic nu ai a spune””, a completat Dorin Gligor.

Un alt fost coleg al Elenei Udrea, pe vremea cand ea era la PDL, primarul Petrilei, Ilie Paducel, care intre timp a trecut la PSD, spune ca nu se aștepta ca aceasta sa candideze.

”Nu m-am gandit ca ar putea candida pentru Președinție, mai ales ca PMP a ieșit cu Cristian Diaconescu, de numele caruia se leaga lucruri bune in Romania. Dar știți proverbul ”omul e obligat sa incerce”, a declarat Ilie Paducel.

Primarul Petrilei este de parere ca la fel ca la alte alegeri și pentru desemnarea președintelui Romaniei vor fi mai mulți candidați.

”Electoratul va analiza și va decide. Eu sunt prea mic pentru o batalie prea mare”, a spus Paducel.

Primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, acum PSD, dar fost la PDL, s-a rezumat la a spune ”nu comentez”.

Elena Udrea, candidatul PMP pentru Președinția Romaniei, a fost in Valea Jiului, pe data de 6 august. In Valea Jiului, fostul ministrul al Turismului a alocat fonduri importante pentru diverse proiecte. Ultimele controale ale Corpului de Control al premierulu au scos la iveala mai multe neregului la proiectele de dezvoltare a domeniilor schiabile din Parang și Pasul Valcan, așa ca gurile rele spun ca Elena Udrea a venit in Valea Jiului pentru a se asigura ca poate sta liniștita in perioada urmatoare.