Stim ca intr-o lume in care carnea predomina aproape intotdeauna in gastronomie, nu este usor sa gasesti preparate care sa se plieze pe stilul tau de viata. Prin urmare, va vom arata 3 retete pentru a va face proprii nuggets vegetarieni.

Nuggets sunt un aliment facut din pui si acoperit cu un strat de faina de grau sau pesmet inainte de a fi copt sau prajit. Cu toate acestea, astazi au fost create diferite tipuri de preparate pentru ca vegetarienii sa se poata bucura de o masa gustoasa. 

Ce zici de niste pepite vegetariene delicioase? Sunt usor de preparat, contin mai putine calorii si sunt perfecte ca aperitiv. Urmati instructiunile si faceti-le acasa.

Nuggets vegetarieni in 3 retete

Secretul pentru a face nuggets vegetarieni este cunoasterea acelor ingrediente vegetale a caror textura si versatilitate dau o forma asemanatoare cu cea a nuggetelor traditionale . In plus, trebuie sa stii sa faci o combinatie buna de alimente, astfel incat aroma sa fie pur si simplu delicioasa.

1. Nuggets de carne de soia

Primele lucruri care va vin in minte atunci cand va ganditi la cuvantul „vegetarian” pot fi legumele, verdeturile si salatele. Cu toate acestea, permiteti-ne sa va spunem ca aceasta reteta nu trebuie sa invidieze nimic pepitelor originale. De fapt, sunt si mai delicioase si hranitoare.

Soia este un aliment vegetal care se remarca prin continutul ridicat de proteine. De asemenea, conform informatiilor publicate in revista Nutrients, este o sursa buna de acizi grasi nesaturati, vitamine B, fibre, fier, calciu, zinc si alti compusi bioactivi.

Ingrediente

  • ½ taza de carne de soia (100 g)
  • ½ pahar cu apa (100 ml)
  • ¼ vaso de salsa de soja (50 ml)
  • 4 picaturi de Tabasco
  • 1 ou
  • 1 cucharada de sal (15 g)
  • ½ lingura de piper (7 g)
  • ½ cana de pesmet (100 g)
  • 3 linguri ulei de masline (45 ml)

Pregatirea

  1. In primul rand, ia un bol si amesteca carnea de soia cu Tabasco si sosul de soia. Astfel, lasa ingredientele sa se integreze timp de 15 minute.
  2. Apoi, intr-un bol separat, amestecati oul cu sarea si piperul si adaugati-l la preparatul anterior. La final, adauga painea si framanta pana obtii un amestec mai mult sau mai putin solid, pe care il poti descurca.
  3. Apoi, faceti forma pepitelor: mai intai faceti bile cu aluatul si apoi aplatizati-le. Pune-le pe o tava.
  4. In cele din urma, incalziti o tigaie cu ulei de masline si prajiti nuggets-urile vegetariene pana se rumenesc pe ambele parti. Serviti si savurati.

2. Nuggets de broccoli

Dupa cum a fost compilat de o investigatie din revista Molecules, broccoli este o planta cu proprietati interesante pentru organismul nostru. Este bogat in vitamina C si E, pe langa faptul ca contine fibre solubile alimentare, carotenoide, clorofile, printre alti compusi. Ce zici sa profiti de asta cu niste pepite ?

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 2 papa
  • 1 sfecla
  • 1 taza de brocoli (100 g)
  • ½ ardei gras verde
  • 1 cucharada de aceite de oliva (15 ml)
  • ½ cucharada de sal (7 g)
  • ½ lingura de piper (7 g)
  • 1 cana de pesmet (200 g)
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline (60 ml)

Pregatirea

  1. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa taiati toate verdeturile si legumele, cu exceptia ardeiului gras. Fierbeti-le aproximativ 10 sau 15 minute pana se inmoaie.
  2. Apoi, puneti-le intr-un bol si zdrobiti-le intr-un aluat.
  3. Se adauga apoi piperul, sarea, piperul si uleiul de masline. Framantati bine, astfel incat ingredientele dvs. sa fie integrate.
  4. Apoi, pastrati acel amestec la frigider pentru a se aseza si a se intari putin. Aproximativ 15 sau 20 de minute.
  5. Apoi, scoateti-l din frigider si treceti la formarea nuggeturilor.
  6. Bateti ouale intr-un castron separat si puneti niste pesmet pe o farfurie. Treceti fiecare nugget prin amestecul de oua si apoi prin paine.
  7. Pentru a termina, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si apoi prajiti nuggets vegetarieni. Lasam sa se raceasca, servim si savuram.

3. Nuggets de conopida si branza

Aceasta este o alta varianta a nuggets vegetarieni . De fapt, le poti pregati cu orice leguma sau leguma care iti vine in minte. Trebuie doar sa amestecati si sa framantati bine ingredientele pentru a le putea transforma ulterior in nuggets.

Ingrediente

  • 1 taza de coliflor (150 g)
  • ¼ cana de parmezan (50 g)
  • 1 taza de brocoli (150 g)
  • 2 oua
  • 1 cana de pesmet (150g)
  • 2 linguri ulei de masline (30 ml)
  • 1 cucharada de sal (15 g)
  • 1 lingurita de piper (5 g)

Pregatirea

  1. Pentru inceput, fierbeti conopida cu broccoli la foc mediu pana se inmoaie.
  2. Apoi, puneti legumele intr-un robot de bucatarie, impreuna cu restul ingredientelor. Adauga-le unul cate unul pentru a se integra bine.
  3. In continuare, formati niste bile cu aluatul obtinut si procedati la prepararea nuggetelor voastre vegetariene. Asezati-le pe o foaie de copt tapetata cu pergament.
  4. La final, se da la cuptor pentru 20 de minute, la aproximativ 180ºC, pana se rumeneste. Lasati-le sa se raceasca, serviti si bucurati-va de un preparat vegetarian delicios.

In concluzie, chiar daca nu esti vegetarian, poti prepara nuggets cu diferite ingrediente vegetale. Astfel, te poti bucura de un starter sau o gustare mai sanatoasa si mai putin calorica. Desigur, nu uitati sa moderati portiile pe care le consumati.