Luna magica este creditata cu cresterea nasterilor timpurii si aparitia complicatiilor. Dovezile stiintifice nu au gasit nicio legatura intre fazele lunare si nastere.

Mamele si astrologii vor insista ca influenta fazei lunare asupra nasterii este reala. Cu toate acestea, pentru medici si alti specialisti, face parte din fanteziile care inconjoara atat luna, cat si sarcina.

Luna este protagonista multor mituri si credinte. Stralucirea sa i-a inspirat pe magicieni si poeti. Sarcina, acel miracol extraordinar al crearii unei noi vieti, este, de asemenea, expus multor legende inspirate de satelitul magic care inconjoara planeta Pamant.

Cu toate acestea, dovezile stiintifice indica in mod clar ca nu exista nicio influenta a fazei lunare asupra nasterii.

Luna influenteaza, dar nu si la nastere

Luna influenteaza fluctuatia mareelor. Cu toate acestea, cresterea sau scaderea mareelor ​​nu este responsabilitatea exclusiva a gravitatiei lunii. Gravitatia Soarelui si a Pamantului fac, de asemenea, parte din miscarea unor mase mari de apa oceanica.

Aceasta influenta a lunii asupra lichidelor afecteaza si plantele. Din cele mai vechi timpuri, popoarele antice de la toate latitudinile au luat in considerare fazele lunare pentru a incepe plantarea culturilor si pentru a recolta recolta.

Influenta lunara continua sa fie luata in considerare in agricultura moderna. Intr-adevar, pentru activitati precum pescuitul si pomicultura se iau in considerare momentele de cea mai mare luminozitate lunara, deoarece faciliteaza unele activitati.

Pe de alta parte,  calendarul lunar de 28 de zile coincide cu ciclul menstrual obisnuit al femeilor, cu care luna a devenit protagonista celor mai multe dintre miturile fertilitatii ale multor civilizatii si culturi. Totusi, trebuie sa ne amintim ca aceasta este doar o coincidenta si ca satelitul terestru nu are nicio legatura cu menstruatia.

Faza lunara la nastere

Exista credinta ca faza lunara poate influenta nasterea. Din acest motiv, multi oameni continua sa fie interesati de subiect. Cu toate acestea, nimic nu a fost dovedit stiintific. 

Intr-adevar, este doar o credinta. In conformitate cu aceasta, schimbarile de la o faza lunara la alta pot afecta momentul nasterii:

  • Luna noua.  Se spune ca nasterile tind sa fie usoare si rapide. De obicei, membranele se rup de la sine in timpul travaliului. Cu toate acestea, cu o zi inainte de luna noua, se presupune ca livrarile pot fi foarte lungi si dificile.
  • Sfert semilunar.  Progresul treptat al travaliului si dilatarea continua o fac pe mama constienta ca bebelusul urmeaza sa se nasca. Fiecare dintre fazele travaliului spune ca acesta are loc in timp util, asa ca poate fi faza lunara ideala pentru a da nastere.
  • Luna plina. Se spune ca este faza lunara in care au loc mai multe nasteri, deoarece nasterile sunt anticipate. Exista rupturi premature ale membranelor si conditii nefavorabile la nivelul colului uterin. Acest lucru determina livrari mai lungi si mai laborioase conform acestei credinte.
  • Ultimul sfert. De obicei sunt putine livrari. Mai multe saci rupti se gasesc cu lichidul amniotic colorat. Se spune ca apar nasteri in care trebuie sa investesti multa energie si rabdare pentru a astepta sa se nasca copilul.

Luna, nasterea si stiinta

Oricum ar fi, cercetarea stiintifica merge impotriva firului de credinta populara.

In studii publicate in diferite reviste stiintifice din Statele Unite, Spania, Germania, Italia si India, intre 2005 si 2012, informatiile a milioane de nasteri au fost compilate si contrastate cu ciclurile lunare din anii de studiu inregistrati, iar aceasta credinta a fost confirmata. .infirmat.

Dovezile gasite de diferiti cercetatori sunt ca nu exista nicio legatura intre influenta fazei lunare in nastere, cresterea sau scaderea nasterilor sau aparitia complicatiilor.

Cea mai importanta investigatie care a fost efectuata in acest sens este o analiza a 4.071.166 de nasteri care au avut loc in sud-vestul Germaniei, in care nu a fost gasita nicio legatura intre nasteri si fazele lunare. Peste 4 milioane, un numar important pentru a curata indoielile!

Concluzie?

Nu este dovedit ca luna exercita vreun fel de influenta asupra corpului uman in general, nici macar in timpul menstruatiei sau in timpul sarcinii. Prin urmare, desi suna interesant si misterios, ceea ce se spune despre el in sfera populara nu este sustinut stiintific.

Depinde de tine sa crezi ca faza lunii poate determina cumva cum va fi nasterea ta.

In cele din urma, amintiti-va ca, daca v-ati pregatit sa desfasurati cu constiinta travaliul si o nastere naturala, luna nu va afecta modul in care copilul dumneavoastra va ajunge pe lume.