Dezvoltarea continua a energiei fotovoltaice face ca din ce in ce mai multi oameni sa aleaga sa instaleze panouri solare la ei acasa. Pretul acestora a inceput sa mai scada in comparatie cu acum cativa ani cand erau extrem de scumpe si nu foarte multi oameni si le permiteau.

Citeste mai departe pentru mai multe detalii daca terenul sau acoperisul casei tale sunt pregatite pentru o instalare de acest gen.

Cum functioneaza de fapt un kit fotovoltaic

Panourile fotovoltaice SunUp absorb radiatia soarelui pentru a o transforma ulterior in energie consumabila. Acest proces are loc prin asa-numitele celule. Aceste celule au in compozitia lor siliciu care ajuta la promovarea crearii unui camp electric in modulul solar. Atunci cand vorbim de o instalatie casnica pentru folosirea panourilor fotovoltaice, este nevoie sa incluzi cateva componente in bugetul tau.

In primul rand, ai nevoie de panourile solare in sine. In al doilea rand, ai nevoie de un invertor al carui rol este acela de a transforma curentul continuu in curent alternativ. Cel mai economic dintre toate este String. In al treilea rand, este important sa iei in considerare si structura. Ai posibilitatea unei structuri fixe sau a uneia cu tracking.

Structura trebuie sa urmeze pozitia soarelui si este mai mult decat ideala pentru instalarea la sol. Totodata, nici echipamentul de masurare nu trebuie ignorat. Acesta calculeaza energia produsa de instalatie si evalueaza performanta acesteia.

Este locuinta ta potrivita pentru panouri solare?

Aceasta este o intrebare foarte importanta la care este necesar sa-ti dai un raspuns corect. Din pacate, nu toate locuintele sunt potrivite pentru a instala un kit fotovoltaic. Cea mai buna situatie posibila pentru instalarea panourilor solare este orientarea catre sud. Astfel, vei obtine o lumina solara maxima si vei reduce foarte mult factura la curent.

Daca unghiul acoperisului nu se afla intre 15 si 45 de grade, atunci nu vei obtine eficienta maxima de la kitul solar. Este nevoie ca structurile sa fie plasate corespunzator pentru ca acest unghi ideal sa se poata realiza. Atunci cand vorbim de dimensiune, in jur de 40 de metri patrati sunt maim ult decat suficienti.

Totodata, este important ca zona sa nu fie umbrita. Daca nu exista copaci sau cladiri in jur, atunci casa ta este foarte potrivita pentru instalarea de panouri solare. Daca toate aceste puncte sunt indeplinite, atunci cu siguranta casa ta este mai mult decat potrivita pentru instalarea de panouri solare.

Cum faci un calcul in ceea ce priveste rentabilitatea instalarii panourilor solare

Pentru a determina in mod corect gradul de rentabilitate, este esential sa tii cont de perioada de amortizare. Va trebui sa iei in calcul atat costul final cat si beneficiile pe an, tinand cont de costul brut al instalatiei, precum si de deducerile finale. Nu uita sa calculezi si consumul mediu lunar de energie electrica, dar si productia anuala estimata a panourilor fotovoltaice.

Cu toate aceste date la indemana, iti va fi foarte simplu sa realizezi un calcul corect care sa te ajute sa iei decizia cea mai buna.

Recomandari utile

Este important sa mai tii cont de unele detalii inainte de a achizitiona un kit de panouri fotovoltaice. Consulta mai multe firme specializate inainte de a lua decizia finala. Nu te multumi niciodata cu prima optiune. Pe langa pretul panourilor, ia in considerare si alte beneficii asociate costurilor.

Analizeaza cu atentie posibilitatile de finantare si garantia. Asigura-te ca panourile solare sunt certificate CE. In cazul in care acestea nu respecta normele de siguranta, atunci orienteaza-te catre altceva. Siguranta ta si a familiei tale este cel mai important aspect dintre toate. Prin urmare, verifica cu atentie normele de siguranta.