Exista un moment in viata fiecarui parior cand isi ridica intrebarea daca nu cumva este dependent de pariuri sportive. Este foarte greu sa ne dam seama ca suntem sau nu dependenti de pariuri atunci cand nu avem pe nimeni in jur sa ne observe comportamentul de parior. Incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari.

Cate ore dedici saptamanal pariurilor sportive ?

Un numar mai mare de ore nu inseamna neaparat dependenta, dar este un factor ce poate trage primul semnal de alarma ca s-ar putea sa ai o problema de dependenta.  Daca nu ai timp suficient pentru locul de munca, prieteni sau chiar familie, din cauza pariurilor, inseamna ca ai o problema.

Ai inceput sa acumulezi datorii la prieteni si familie ?

Cu siguranta  daca ai inceput sa ai datorii din cauza pariurilor poti sa spui ca ai o probleme cu dependenta pentru pariuri. De obicei aceste datorii se acumuleaza din simplul fapt ca ati pierdut toti banii la pariuri si nu aveti liniste pana nu plasati noi pariuri in speranta ca veti recupera pierderile si veti iesi in profit.

Ai inceput sa joci tot mai des la pariuri si sume tot mai mari ?

Un alt semnal ar fi numarul mare de pariuri si frecventa lor sau chiar sumele jucate. Excludem aici pariorii profesionisti care au o disciplina aparte si traiesc din aceasta activitate.  Daca joci tot mai des la pariuri, ai grija sa nu devii dependent.

Vanezi castiguri tot mai mari ?

Daca ai inceput sa vanezi castiguri tot mai mari in speranta ca vei castiga suficient sa iti acoperi toate pierderile si sa iti achiti datoriile, s-ar putea sa ai o problema. Daca refuzi sa iti schimbi stilul de joc doar in speranta imbogatirii peste noapte este un lucru negativ si un nou factor ce semnalizeaza dependenta pentru pariuri.

Faci pauze ?

Daca nu faci pauze de la pariuri si doar ramai la partea teoretica ca este bine sa mai faci cate o pauza de la pariuri inseamna ca ai toate sansele sa fii dependent de pariuri sportive.

Ai mintit pentru a face rost de bani de pariuri ?

Daca ai fost in situatia de a minti un prieten sau pe cineva din familie pentru a face rost de niste bani de pariuri atunci cu siguranta esti dependent. De asemenea, unii pariori au ajuns sa dea tepe pe internet fie ele chiar si de 1-5 euro pentru a avea bani sa mai joace un pariu.

Ai lipsit de la evenimente importante sau ai intarziat la munca ?

Ai patit sa pierzi notiunea timpului si sa intarzii la munca sau sa lipsesti de la diferite evenimente doar pentru a mai juca cateva pariuri ? Atunci e clar ca esti dependent.

Treci de la o stare la alta in functie de castiguri ?

Esti toata ziua amagit, abatut si suparat ca ai pierdut la pariuri? Esti fericit toata ziua cand ai cateva castiguri bune chiar daca se intampla alte evenimente negative in viata ta? Atunci e posibil sa fii dependent, pariurile sportive ar trebui sa fie tratate doar ca si un hobby !

Probabil mai exista si alti factori ce pot sa determine dependenta de pariuri pe care o aveti sau nu. Daca te-ai regasit in majoritatea raspunsurilor este destul de clar ca ai o problema cu pariurile sportive si este cazul sa iei masuri inainte sa iti distrugi viata si familia!