Sunt sigura ca fiecare femeie si-a pus cel putin o data in viata intrebarea “Cum functioneaza erectia la un barbat?”. Ei bine, noi iti vom spune tot ce nu stiam despre erectie!

Erectia barbatilor este un proces foarte complex si mult studiat de catre cei mai mari specialisti. Trebuie in primul rand sa stii ca exista 3 tipuri de erectie: erectia reflexogena (in urma contactului fizic), erectia psihogena (prin stimulare audiovizuala si a fanteziilor) si erectia nocturna (apare in timpul somnului, involuntar).

Studiile scot la iveala faptul ca majoritatea barbatilor cu probleme erectile consuma in mod excesiv tutun, droguri sau alcool. Substantele se pare ca ar avea efecte negative asupra mentinerii erectiei pentru un timp mai indelungat.

Un alt studiu realizat de cercetatori a demonstrat importanta sexului oral pentru erectie. Barbatii care aveau parte de sex oral aveau o erectie mai mare, si deci un penis mai mare, fata de barbatii care se excitau privind filme sau reviste pentru adulti.

Si somnul este foarte important pentru calitatea erectiei. Astfel, un alt studiu a aratat ca atunci cand barbatii au parte de un somn odihnitor si relaxant, au erectii normale in timpul noptii. Altfel, barbatii care nu se odihnesc suficient nu prezinta un ciclu normal de erectii nocturne, acest lucru afectand si performantele sexuale.

Penisul usor curbat nu este neaparat o problema. Cercetatorii au observat ca majoritatea barbatilor au penisul curbat usor spre dreapta in momentul excitarii. Insa, atata timp cat curbura nu este extrema si nu cauzeaza dureri in timpul actului sexual, nu trebuie sa iti faci griji. Daca exista dureri si curbura este prea mare, este posibil ca barbatul sa sufere de boala Peyronie, caracterizata prin aparitia unui tesut cicatrizat in interiorul penisului, boala ce poate fi diagnosticata numai de catre un urolog in urma mai multor investigatii.

Studiile au mai scos la iveala beneficiile unui repaus sexual de cateva zile in cazul barbatilor. Atunci cand nu sunt stimulati in niciun fel timp de 2-3 zile, la prima stimulare erectia va fi mult mai mare. Acest lucru se datoreaza fluxului sangvin din penis, care se acumuleaza in timpul pauzei.

Mai trebuie sa stii ca obezitatea afecteaza calitatea erectiei. In urma unui studiu s-a ajuns la concluzia ca barbatii supraponderali au un nivel mai scazut de testosteron in organism. Acest hormon masculin se pare ca este raspunzator de apetitul sexual si chiar de performantele sexuale. Astfel, un barbat obez va avea mai putin chef de sex iar performantele sale sexuale vor fi afectate.

Studiile au mai aratat faptul ca peste 30% dintre barbati nu sunt multumiti cu timpul in care isi pot mentine erectia. Acestia declara ca sunt foarte excitati si ca nu isi pot controla momentul ejacularii.