Apropierea in cuplu poate deveni un task ingreunat de stres, rutina, conflicte nerezolvate. Si totusi, pentru a pastra un nivel crescut de satisfactie in relatie, avem nevoie de tandrete.

Conform studiilor, imbratisarile si tandretea sunt foarte importante intr-o relatie de cuplu, pentru atingerea satifactiei si senzatiei de implinire alaturi de partener. Si, desi ai zice ca pentru barbati sexul in cuplu este mult mai important, se pare ca domnii, sunt mai tandri sau isi doresc mai multa tandrete decat femeile.

De asemenea, barbatii inscrisi in studiile din America, Brazilia, Japonia si Spania au afirmat ca pentru ei este important sa fie fericiti in cuplu. In timp ce, femeile din acelasi studiu ar fi sugerat ca mai important ar fi sa ajunga din cand in cand si pe la un sex shop, pentru a creste satisfactia sexuala din relatie.

Este important de mentionat faptul ca in aceste studii, peste 1000 de cupluri au fost intervievate iar aceste cupluri erau impreuna in medie de 25 de ani.

Asadar, sa fie mai importanta tandretea pentru barbati si o sexualitate sanatoasa pentru femei? Cum cautam apropierea in cuplu si ce putem face sa ne intelegem reciproc, pentru a construi cu adevarat stalpii unei relatii satisfacatoare a la long?

Realitatea femeilor versus realitatea barbatilor: sex shop versus cuddling

Scopurile studiilor legate de tandrete s-au axat pe a gasi metode a spori tandretea, intimitatea si apropierea in cuplu, in cazul partenerilor pe termen lung. Stim ca a fi intr-o relatie pe termen lung aduce beneficii serioase asupra sanatatii fizice si emotionale, insa cat de importanta este tandretea in aceasta ecuatie? Si cum o percepem diferit, in functie de sex?

Rezultatele studiilor releva faptul ca barbatii heterosexuali implicati in relatii de cuplu cu o vechime de minimum un an considera ca fericirea in cuplu inseamna sanatatea si faptul ca partenera de cuplu atinge orgasmul in timpul actului sexual.

Intimitatatea si sexul sunt percepute diferit de catre barbati si femei. In mod surprinzator, barbatii au afirmat ca saruturile si imbratisarile sunt factori predictivi ai implinirii in cuplu, in timp ce femeile nu s-au gandit neaparat la aceleasi modalitati de exprimare a afectiunii.

Atat barbatii cat si femeile au raportat ca sunt mai fericiti cu cat relatia avanseaza in timp si cu cat sexualitatea devine mai intensa, mai intima.

Cum sporesti tandretea in cuplu: ce vor ei si ce vor ele

Sexul in cuplu a fost declarat ca important de ambele sexe. Si, atat barbatii cat si femeile au raportat ca gasesc satisfactie sexuala mai mare atunci cand intervine si tandretea in ecuatie. Atunci cand se saruta si se imbratiseaza mai des. Femeile au declarat ca satisfactia in relatie vine o data cu ceva mai mult sex, in timp ce pentru barbati, a avea mai multe partenere sau experiente sexuale nu este echivalent sau predictibil pentru a se simti impliniti.

Atat barbatii cat si femeile au declarat in aceste studii ca satisfactia sexuala a crescut semnificativ dupa 15 ani de relatie. Femeile au subliniat mai mult acest aspect decat partenerii lor.

·        Ce declara barbatii ca gasesc incitant si satisfacator in cuplu

–        Intimitatea pentru barbatii implicati in relatii pe termen lung inseamna o partenera disponibila emotional, apropiata, tandra, care manifesta caldura

–        Apropierea in cuplu poate fi manifestata mai des prin sarutari, imbratisari si nu neaparat printr-o accelerare a vietii sexuale. Totusi, barbatii declara sa este important pentru ei sa stie ca isi satisfac sexual partenerele cat mai des si cat mai intens. Domnilor, poate o sugestie de sex shop online sa va ajute sa condimentati situatia?

·        Ce declara femeile ca gasesc satisfacator si implinitor in cuplu

–        Femeile, ca si barbatii, prefera partenerii disponibili emotional. De altfel, se stie ca pentru femei, partida de sex incepe cu mult inaintea jocurilor erotice din dormitor. Incepe cu toate momentele de prezenta ale partenerului, cu siguranta in el, cu siguranta in viitorul lor impreuna.

–        Femeile, ca si barbatii, pun pret pe gesturile afectuoase, pe tandrete si sarutari sau imbratisari. Insa, in timp, femeile centreaza satisfactia in cuplu si pe viata lor sexuala. Pentru femei conteaza mai mult frecventa si intensitatea actului sexual decat pentru barbati. Cel putina sa rezulta din studiile cercetatorilor.

Altfel, desi uneori preferintele relationale difera intre sex, atat barbatii cat si femeile spun ca in satisfactia generala a relatiei conteaza ca celalalt sa fie dispus si diponibil sa incerce lucruri noi. Mai conteaza sa fie sanatos, sa fie dornic de a exprima afectiunea si tandretea si in modul in care prefera celalalt sa fie iubit.

Concluziile pe care le pot trage sociologii si psihologii, deci si noi, din studiile lor, spun ca, atunci cand dispare tandretea dintr-o relatie usor-usor va disparea si senzatia de siguranta, de speranta in maine, de incredere in partener si in cuplu. Pe masura ce devenim absenti la dorintele celuilalt, nu facem altceva decat sa il indepartam de noi si sa fortam relatia sa se rupa.

Putem descoperi, deci, ca satisfactia, implinirea si tandretea in cuplu inseamna lucruri diferite, insa asta nu poate fi decat motiv de imbogatire sufleteasca, spirituala. Fara doar si poate, cunoscand ce inseamna demonstratie a iubirii pentru celalalt putem sa ii oferim ceea ce isi doreste. Activand empatia si tandretea, compasiunea si intimitatea in cuplu, crestem considerabil sansele sa constatam ca ne-am intalnit jumatatea sau sufletul-pereche.