Dupa un start entuziast in cinematografe, comedia romantica „Buna! Ce faci?” ajunge si la spectatorii din Timisoara. Incepand de vineri, 18 martie, filmul regizat de Alexandru Maftei va fi proiectat la Cinema Timis. Pelicula va rula pana pe 24 martie.

„Buna! Ce faci?” – una dintre putinele comedii romantice realizate in Romania – este povestea a doi soți care, dupa 20 de ani de casnicie, nu mai simt nici o atractie unul fata de celalalt. Gabriel (Ionel Mihailescu) este pianist, iar Gabriela (Dana Voicu) este patroana unei mici spalatorii de lux. Fiecare dintre ei isi cauta iubirea in alta parte si, dupa cateva nopti de chat nebun, amandoi sunt convinsi ca si-au gasit perechea. Nici unul nu banuieste insa ca partenerul de care s-a indragostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Chiar daca este deosebit de libertin in propriile relatii sexuale, baiatul lor de 17 ani, Vladimir (Paul Diaconescu), este mai mult decat intrigat cand le descopera idila.

Filmul are la baza un fapt real, pe care „Dilema veche” il semnala la inceputul lui 2006, la rubrica „Cu ochii in 3,14”. „Printre «cele mai nastrusnice stiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la inceputul lui ianuarie 2006 se afla si aceasta: o «ea» si un «el» cam de varsta a doua au flirtat indelung pe chat, pe baza de nickname, desigur, dandu-se liberi si endepandanti. Dupa vreo sase luni de «concubinaj» virtual, timp in care si-au dat seama cu placuta uimire cat de bine se potrivesc (in idei, gusturi, valori, etc., etc.) au hotarat sa se intalneasca si «pe viu». La intalnire, surpriza: au constatat ca sunt sot si sotie”, astfel suna notita din care s-a nascut un scenariu scris de Lia Bugnar si transpus apoi pe ecran de Alexandru Maftei.

Muzica originala a filmului este compusa de Dragos Alexandru. In roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Paduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur sau Adriana Trandafir.

Absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti in 1994, Alexandru Maftei a facut turul festivalurilor internationale cu filmul sau de diploma, „In fiecare zi e noapte”. Inainte de primul lungmetraj de cinema, a regizat sapte dintre cele 14 episoade ale serialului romanesc „Lombarzilor 8” (B1 TV, 2006), cateva episoade din serialul „Un pas inainte” (ProTV, 2007), precum si lungmetrajul TV „Fii cu ochii pe fericire” (TVR, 1997) si documentarul „Stefan cel Mare si Sfant”, din cadrul emisiunii Mari Romani (TVR, 2006). A realizat sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate in competitii internationale

„Buna! Ce faci?” este produs de Rollin Studio, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune și cu participarea HBO Romania. Distribuitorul filmului este Voodoo Films.