Bulgaria a devenit una dintre cele mai solicitate destinatii de vacanta la malul marii pentru romani, foarte abordabila ca pret, unde primesti exact ceea ce ai nevoie pentru o vacanta simpla si relaxanta. Dintre statiunile de aici, romanii par a-si indrepta atentia cu precadere spre Nisipurile de Aur.

Statiunea Nisipurile de Aur si-a capatat reputatia de ‘locul in care merge tineretul’ si am ales sa  mergem aici din punctul de vedere al posibilitatilor de distractie, care s-au dovedit a fi destul de multe. Ca numar de turisti, se poate spune ca se depaseste media celor care aleg litoralul romanesc.

Am fost cazati la Club VIVA Hotel, unde conditiile de cazare s-au dovedit a fi mai mult decat multumitoare, mancarea foarte buna, pe partea de bautura ar trebui sa mai lucreze un pic, sa mai adauge si ceva bauturi internationale, pentru ca bauturile bulgaresti servite acolo erau sub orice critica.

Bulgarii, per total, stiu sa faca turism. Peste tot erai abordat de fel si fel de promotii, pentru cluburi sau restaurante, oamenii foarte ospitalieri, sau cel putin iti dau impresia ca isi doresc ca tu sa te simti bine si sa mai revii. Activiati de recreatie gasiti peste tot. De la skijet-urile de pe plaja, pana la fel si fel de petreceri tematice sau activitatile sustinute zilnic, de la 10 dimineata pana la 23 seara, de animatorii hotelului.

Preturile nu difera mult fata de la noi. Aas putea spune ca sunt chiar un pic mai mari decat pe litoralul nostru, dar diferenta este facuta de pachetele All inclusive. Daca mergeti acolo, nu va complicati cu Euro. Ei folosesc Leva ca moneda de schimb si se pot schimba Leii peste tot.

Gasiti romani peste tot. La hotelul la care am stat, erau cazati in medie 65% romani si cam peste tot lumea vorbea foarte bine engleza si intelegeau cat de cat si romana. Cei de pe strada, care vroiau sa iti prezinte un restaurant sau un club, te intreba prima oara in engleza de unde esti, iar apoi iti povesteau in romana ce aveau de zis.

E surprinzator cum se poate intretine curatenia acolo. Nu stiu daca e o chestie generala, dar romanii par a fi mult mai civilizati cand merg prin alte locuri. Nu vezi gunoaie pe jos, lumea la plaja isi strange constiincios gunoaiele, nu am vazut pe nimeni sa arunce ceva pe jos, si nici vre-un munte de gunoaie pe undeva. Asta, cu toate ca nici cosuri de gunoi nu prea am vazut. Ciudata chestie!

Mai multe detalii gasiti alaturi de fotografiile de mai jos:

Hotelul Club Viva, la care am fost cazati.

Aranjament de prosoape din camera, dupa ce a trecut camerista.

Am prins valuri mari, apa calda si foarte curata.

Lucruri de vazut in statiune.

Bulgarii chiar stiu sa deseneze!

Parcul acvatic.

Daca mergeti in Bulgaria, chiar trebuie sa incercati asa ceva