Fundatia Calea Victoriei organizeaza joi, 10 martie, un atelier de nutritie (teoretic) sustinut de lectorul Ruxandra Maria Plesea.

Atelierele de nutritie vor avea loc saptamanal, intre 6:30 pm si 8:30 pm, la adresa Strada Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (langa Piata Rosetti).

Pe parcursul celor 7 intalniri/ateliere de nutritie, cursantii vor descoperi cum sa se informeze corect despre o nutritie echilibrata.

Cursul de nutritie se adreseaza tuturor persoanelor care s-au hotarat sa acorde hranei si obiceiurilor alimentare sanatoase locul lor fundamental in existenta.

Participantii de orice varsta sunt invitati sa se informeze corect despre ce inseamna nutritia echilibrata si de buna calitate.

Atelierul de nutritie isi propune sa aduca informatii vitale pentru sanatatea omului intr-o societate care se hraneste din ce in ce mai gresit, spun cei de la Fundatia Calea Victoriei.

Dupa cele 7 sedinte, cursantii vor sti cum si de unde trebuie sa inceapa atunci cand isi propun sa manance sanatos si echilibrat. Printr-o informare corecta, atelierul de nutritie isi propune cresterea calitatii vietii si minimilizarea riscului aparitiei bolilor.

Descrierea atelierelor de nutritie

1. De ce avem nevoie de hrana si ce se intampla cu ea dupa ce ne ridicam de la masa – notiuni de anatomie si fiziologie, o privire in organismul uman, mancarea si calatoria sa.

2. Nutrientii din alimente si rolurile lor – despre macronutrienti: proteine, lipide, carbohidrati (sursele alimentare, raportul optim dintre nutrienti intr-o dieta echilibrata); despre micronutrienti: vitamine si minerale, enzime; despre apa.

3. Notiuni despre metabolism, calorii, energie. Alcatuirea unei diete. De ce anume trebuie sa tinem cont?

4. Dieta de slabire – care este greutatea ideala,adaptarea ratiei calorice pentru a atinge scopurile in materie de sanate si silueta, cum se abordeaza dieta de slabire si se mentin rezultatele obtinute. Mituri si realitati ale dietelor de slabire. Pericolele dietelor de slabire.

5. Informatia nutritionala a alimentelor. S-a schimbat ceva in modul de hranire al oamenilor? – despre alimentele organice, despre mancarea industrializata; cum se echilibreaza proportia dintre alimentele organice si cele conventionale.

6. patologiile (bolile) care ne pandesc datorita unei alimentatii defectuoase pe termen scurt si pe termen lung – despre diabet, colesterol, denutritie, oboseala cronica, celulita, osteoporoza, boli cronice degenerative ale societatii moderne. Despre profilaxia acestora prin nutritie echilibrata.

7. relatia “suflet-hrana” – despre relatia armonioasa sau tensionata cu hrana, obiceiurile alimentare ca oglinda a starii sufletesti si a propriei perceptii despre sine (Anorexie nervoasa, bulimie).

La final, participantii la atelierul de nutritie sunt invitati sa-si alcatuiasca dieta alimentara pe baza informatiilor pe care le-au asimilat.

Lectorul acestui atelier de nutritie este Ruxandra Maria Plesea, iar numarul de ateliere pentru completarea acestui curs este de 7. Participarea la atelierul de nutritie costa 300 de lei, iar pentru studenti, tariful este de 225 de lei. Inscrierile se fac la adresa [email protected]