Conform site-ului sexdirect.xyz, barbatii pot deveni uimitor de creativi dupa ce isi inseala iubita sau nevasta. Unii dintre ei spun ca nu conteaza ca au inselat, comportamentul lor fata de partener ramane acelasi.

Oricum, asta este doar unul dintre motive. Mai jos va vom prezenta posibilele cauze despre infidelitatea barbatului. (Intelegem ca si femeile sunt infidele, dar articolul acesta este doar despre barbati).

Motivele pentru care barbatii inseala sunt fascinante. Majoritatea  isi justifica infidelitatea prin solutii logice. De exemplu, ei spun ca asta au trebuit sa faca pentru a-si rezolva problemele din relatie. In general, decizia de a insela este influentata de factorii de mai jos.

Imaturitatea

Daca barbatul nu are experienta in relatii, sau daca nu intelege ca actiunile sale vor avea consecinte, el va crede ca este in regula sa aiba aventuri. El considera ca monogamia este ca o jacheta, pe care o da jos cand vrea, in functie de circumstante.

Insecuritatea

Barbatul s-ar putea simti prea batran, sau prea tanar. Nu destul de bogat, nu destul de destept, iar lista poate continua. Pentru a-si spori ego-ul, el cauta validare din partea altei femei. Insecuritatea ii va spori dorinta de a fi cautat si dorit.

Abuzuri din copilarie

S-ar putea ca el sa aiba unele probleme nerezolvate din copilarie. Poate fi vorba de trauma, abuz emotional, abuz sexual, iar lista poate continua. In aceste cazuri, inca din copilarie au fost create problemele de atasament si intimitate.

S-ar putea sa-si  foloseasca infidelitatea pentru a-si usura durerile din acele zile. Traumuele sau abuzurile suferite in copilarie nu sunt de condamnat. Ele nu au fost produse cu voia lui.

Egoismul

Este posibil ca singura persoana la care se gandeste, sa fie chiar el. Poate minti, poate sa tina secrete fara niciun regret. Desigur, cu scopul de a obtine ceea ce vrea. S-ar putea sa nu-si fi dorit niciodata sa fie monogam.

Asteptari nerealiste

Va fi foarte probabil ca el sa vrea ca partenera sa-i indeplineasca toate poftele. Fie ele pe plan sexual, sau sa ii stea la dispozitie 24/7. El esueaza sa inteleaga ca pana la urma si ea are o viata proprie.

Nu fiecare moment din viata partenerei trebuie sa-l implice si pe el. Atunci cand asteptarile nu sunt indeplinite, va cauta implinirea prin alte femei.

Razbunarea sau furia

Va insela pentru a-si lua revansa fata de partenera. Este furios pe ea si asta simte ca are de facut. Oricum, in cazul acesta, el nu se va obosi sa minta. Vrea mai mult decat orice ca partenera lui sa afle ce a facut.

Pentru cei mai multi barbati niciun factor nu il conduce spre inselat. Infidelitatea poate evolua, odata ce circumstantele din viata lui se schimba. Dupa cum ne spune si site-ul sexfete, mereu va exista un motiv.

Pe de alta parte exista si alte motive sa evitati asta. Optiunile sunt vaste, cum ar fi terapiile de cuplu, incercarea de a fi sincer cu partenera, separatiile sau chiar divortul. Mereu avem de facut alegeri care nu ne degradeaza sau ruineaza integritatea.

Totusi, afland motivul pentru care acesta a inselat poate fi util in rezolvarea problemei si nerepetarea faptei pe viitor.