Desi universul supereroilor este extins si nu se limiteaza la doua companii, este clar ca Marvel si DC au fost cei care au pus un nou gard in productia personajelor lor. Atat in ​​seriale, cat si in filme, supereroii sai au fost interpretati de actori adevarati, castigand respectul intregului fandom care provine din benzi desenate.

Cel mai obisnuit lucru in acest mediu de rivalitate care exista intre companii este ca niciunul dintre actorii care au participat la productiile Marvel nu ajung la proiecte DC si invers. Fie prin contract, fie pentru ca au devenit deja personaje iconice, acest lucru nu ar trebui sa se intample, nu?

In practica, aceasta nu a fost o regula de neincalcat. De aceea, astazi va aducem o mica lista de 10 actori care au fost implicati in filme de la ambele edituri, jucand diferiti eroi sau raufacatori si care au ramas cu unul pentru ca a fost cea mai buna interpretare a lor.

1. Ben Affleck – Daredevil (Marvel) / Batman (DC) 

Ben Affleck a jucat pentru prima data un super-erou in „Daredevil” din 2003, in rolul avocatului orb Matt Murdock. Abia dupa mai mult de un deceniu, Affleck s-a alaturat DC pentru a fi urmatorul Batman.

A debutat ca Cavalerul Intunecat in „Batman v Superman: Dawn of Justice” si a revenit pentru a aparea in „Suicide Squad” si a juca in „Justice League”. Affleck este programat sa revina ca Batman in The Flash.

2. Chris Evans – Jensen (DC) / Captain America (Marvel)

Chris Evans este cel mai bine cunoscut pentru rolul sau de super-erou in cadrul MCU, dar anterior a jucat alte personaje din benzile desenate DC. Evans l-a jucat pe Johnny Storm in doua filme „Fantastic Four” la mijlocul anilor 2000.

Dar dupa aceea, l-a jucat pe Jensen in „The Losers”, care se bazeaza pe o benzi desenate DC Vertigo. In 2011, Evans a debutat ca Capitanul America in MCU si a continuat sa joace in noua filme in cei noua ani ai companiei.

3. Halle Berry – Storm (Marvel) / Catwoman (DC)

Halle Berry a fost o vedeta de izbucnire a filmelor cu supereroi la inceputul anilor 2000. Ea a inceput ca Ororo Munroe, alias Storm, in „X-Men” si „X2: X-Men United”. Inainte de a termina trilogia, Berry a sarit la DC pentru a o interpreta pe Patience Phillips intr-un film solo „Catwoman”.

Berry s-a intors apoi la franciza X-Men pentru „X-Men: The Last Stand” si s-a intors aproape un deceniu mai tarziu pentru a juca din nou Storm in „X-Men: Days of Future Past”, incheindu-si astfel ciclul de spectacole pe ecran. . cea mai mare dintre aceste companii.

4. Idris Elba – Roque (DC) / Heimdall (Marvel)

Idris Elba nu este strain de filmele cu benzi desenate, abordand mai multe roluri atat pentru DC, cat si pentru Marvel. Primul sau rol a fost ca Roque in The Losers din 2010, inainte de a-si face debutul in MCU ca Heimdall in Thor din 2011.

Elba a aparut apoi intr-un film Marvel non-MCU ca Moreau in „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”, dar apoi a revenit ca Heimdall atat in ​​sequelele „Thor”, cat si in „Avengers: Infinity War”, unde a murit personajul tau. Acum este atasat sa joace in Bloodsport din „The Suicide Squad” de la DC.

5. JK Simmons – J. Jonah Jameson (Marvel) / Jim Gordon (DC)

JK Simmons si-a inceput perioada in filme cu supereroi in 2002 cu „Spider-Man”. El l-a jucat pe J. Jonah Jameson pe parcursul trilogiei Spider-Man a lui Sam Raimi, care s-a incheiat in 2007.

Cativa ani mai tarziu, Simmons s-a mutat in DC pentru a juca rolul comisarului Jim Gordon in „Justice League”. Cu toate acestea, de atunci a revenit la rolul lui Jameson datorita unei cameo la sfarsitul filmului „Spider-Man: Far From Home”.

6. Joe Manganiello – Flash Thompson (Marvel) / Deathstroke (DC)

Joe Manganiello a intrat si in lumea filmelor cu supereroi cu „Spider-Man”. L-a jucat pe batausul Flash Thompson in primul film, nu s-a intors pentru continuare, dar s-a intors pentru „Spider-Man 3”. Cel mai recent, Manganiello a venit la DC pentru a juca pe Slade Wilson, alias Deathstroke, in „Justice League”.

7. Josh Brolin – Jonah Hex (DC) / Thanos si Cable (Marvel)

Josh Brolin a aparut frecvent in filme de benzi desenate. Primul sau rol a venit cu DC ca lider in „Jonah Hex” in 2010, dar asta a fost tot pentru Brolin inainte de a se muta la Marvel.

El l-a jucat pe Thanos in MCU in „Guardians of the Galaxy”, „Avengers: Infinity War” si „Avengers: Endgame”. Cu toate acestea, in acest timp, Brolin a jucat si Cable in „Deadpool 2” din 2018.

8. Randall Park – Agent Jimmy Woo (Marvel) / Dr. Stephen Shin (DC)

Randall Park a intrat recent in genul filmelor cu supereroi. A jucat rolul agentului Jimmy Woo in „Ant-Man and The Wasp” in 2018, dar mai tarziu a aparut in „Aquaman” in acelasi an.

Park l-a jucat pe Dr. Stephen Shin in filmul DCEU. Park este de asteptat sa reia ambele roluri in viitor, dar pana acum a fost confirmata doar aparitia lui ca Woo in „WandaVision”.

9. Ryan Reynolds – Wade Wilson (Marvel) / Hal Jordan (DC)

Ryan Reynolds nu este strain de rolurile din filmele de benzi desenate. Primul sau rol Marvel a fost ca Hannibal King in „Blade: Trinity”, dar mai tarziu l-a jucat pe Wade Wilson in „X-Men Origins: Wolverine”.

Reynolds s-a mutat apoi la DC pentru a juca rolul lui Hal Jordan in „Green Lantern”. Cu toate acestea, Reynolds a ramas interesat sa joace rolul Deadpool si a avut in sfarsit sansa de a face o versiune adecvata in „Deadpool” si „Deadpool 2”.

10. Tom Hardy – Bane (DC) / Venom (Marvel)

Tom Hardy a jucat deja doua personaje majore Marvel si DC. Prima sa iesire a venit atunci cand a facut echipa cu Christopher Nolan pentru „The Dark Knight Rises” pentru a juca rolul lui Bane.

De atunci, Hardy s-a alaturat Marvel si a ajutat Sony sa-si lanseze propriul univers raufacator cu „Venom”. Se pregateste sa revina in rolul lui Eddie Brock in „Venom: Let There Be Carnage”.