De cele mai multe ori, dam vina pe indigestie sau mancarea grea atunci cand ne doare burta. Insa durerile de burta pot prevesti si alte boli, la care nu te gandesti de la inceput. Iata ce afectiuni poti avea, in functie de localizarea durerii!

Te doare burta in partea dreapta sus – poti avea pietre la vezica, pancreatita sau ulcer gastric.

Te doare burta in partea dreapta pe mijloc – poate fi semn de pietre la rinichi, constipatie, infectie urinara sau hernie lombara.

Te doare burta in partea de dreapta jos – ai putea suferi de apendicita, hernie inghinala sau constipatie.

Te doare burta sus, sub stern – este semn de indigestie, pancreatita, ulcer, pietre la vezica sau hernie epigastrica.

Te doare burta pe mijloc, in zona buricului – poate fi vorba de ulcer gastric, apendicita in faza incipienta, intestin inflamat, pancreatita, hernie ombilicala sau alte boli intestinale.

Te doare burta pe mijloc foarte jos – ai putea suferi de infectie urinara, diverticuloza colonica, endometrioza, sarcina ectopica, apendicita, inflamatii ale colonului, avort spontan sau alte complicatii ale sarcinii.

Te doare burta in partea stanga sus – este semn de colica biliara, ulcer duodenal, ulcer gastric sau pancreatita.

Te doare burta in stanga, pe mijloc – poti avea pietre la rinichi, constipatie, diverticuloza sau boli inflamatorii ale intestinului subtire.

Te doare burta in stanga jos – este posibil sa ai diverticuloza colonica, hernie inghinala, inflamatii ale colonului, endometrioza, sarcina ectopica, avort si alte complicatii care pot aparea in timpul sarcinii.