„Scream” a lui Wes Craven a fost inspirat de o poveste adevarata? Filmul slasher care a introdus lumea in Ghostface a debutat in 1996, scenariul fiind scris de Kevin Williamson, un scenarist care s-a inspirat mult din cazuri reale atunci cand a dezvoltat scenariul.
„Scream” s-a remarcat enorm cand a fost lansat la mijlocul anilor ’90, datorita abordarii meta a genului horror. Ucigasul a subliniat numeroase clisee de groaza, in timp ce isi bate joc de tropi tipici atunci cand vine vorba de ucigasi in libertate.
Chiar daca „Scream” a fost puternic influentat de clasici horror precum „Halloween”, „Friday the 13th” si „Nightmare on Elm Street” , a fost totusi suficient de unic pentru a prinde radacini in mintea iubitorilor de groaza odata ce a fost inteles. filme de gen. Stiai ca povestea lui se bazeaza pe un criminal adevarat? Aici vi-l prezentam.
Acesta este adevaratul ucigas care a inspirat „Ghostface” din „Scream”
Inainte de a se decide pentru „Scream”, filmul a fost intitulat „Scary Movie”. Williamson a creat o poveste ingrozitoare despre o tanara singura acasa, batjocorita de un criminal in serie la telefon. Femeia, interpretata de Drew Barrymore, a continuat sa apara in scena de deschidere a filmului.
Personajul central, totusi, a fost Sidney Prescott (Neve Campbell), adevarata tinta a lui Ghostface, trasnitul costumat de Halloween. Fundatia pentru „ Scream” a venit la Williamson cand a aflat despre un adevarat criminal in serie din Florida, Gainesville Ripper.
Danny Rolling, cunoscut si sub numele de „Scantecatorul Gainesville”, a ucis cinci studenti pe o perioada de patru zile in august 1990. In acea perioada, zona Florida a coborat intr-un haos complet, deoarece crimele au raspandit frica in comunitate.
In cele din urma, Rolling a fost prins dupa ce a fost legat de crime anterioare din Louisiana, dar teroarea a ramas cu cei care au fost captivati de evenimentul din anii 1990. Williamson a declarat ca se uita la o televiziune speciala despre Gainesville Ripper cand a observat ca una dintre ferestrele casei sale era deschisa.
La inceput, a fost coplesit de frica, gandindu-se cat de usor i-ar fi pentru un asasin sa patrunda. Dar acea teama s-a transformat rapid in inspiratie. Williamson a folosit Gainesville Ripper si dragostea lui pentru groaza ca inspiratie pentru un ucigas care se urca prin ferestre si terorizeaza un oras mic.
„Scream” a avut loc intr-un oras din California, dar au existat unele paralele cu Ripper si Ghostface. Rolling a sustinut ca nu avea niciun motiv cand i-a ucis pe studenti, dar trebuie sa existe un motiv pentru care a comis crimele. Dupa ce Billy Loomis (Skeet Ulrich) s-a dezvaluit ca este creierul din spatele Ghostface, i-a spus lui Sidney ceva similar cu efectul ca nu toti ucigasii au nevoie de un motiv.
Aceasta afirmatie era falsa, avand in vedere ca Billy l-a vizat pe Sidney dupa ce mama ei a avut o aventura cu tatal lui Billy, ceea ce a alungat-o pe mama ei. Billy a ucis -o pe mama lui Sidney si a vrut sa continue razbunarea fiicei sale. Pe parcurs, fiorul uciderii i-a atras pe Billy si complicele lui, Stu, si au mai fost castigate cateva vieti.
Franciza „Scream” a fost mai tarziu afectata de controverse, cand filmele au fost reprosate ca au fost inspiratia pentru o serie de crime din viata reala. Filmele s-au concentrat pe influenta mass-media atunci cand vine vorba de ucigasi in serie si faima.
Originea mastii Ghostface
Masca a fost creata de o companie care s-a dedicat vanzarii de articole de gluma. Initial, mastile au fost produse in serie si oferite ca parte a unui pachet de costume. Cand Craven a licentiat masca in 1996 pentru primul „Scream”, ei au devenit fata industriei groazei si raman asa pana astazi.
Wes Craven a trebuit sa lupte pentru masca Ghostface
La fel ca mastile Jason Voorhees si Michael Myers, masca Ghostface a devenit iconica. Expresia deformata, gura contorsionata si ochii cu gluga sunt suficient de deranjante de la sine. Dar ceea ce a facut Ghostface de-a lungul francizei „Scream” ii infriseaza pe oameni pana in oase.
Dupa cum Craven a spus odata pentru The Hollywood Reporter, „am lasat Ghostface sa fie Ghostface”. In toate filmele „Scream”, Ghostface apare la fel. Persoana care poarta masca se schimba mereu. „Asta a fost cursul pe care l-am urmat in toate filmele Scream: nu te incurca cu el, este pur si simplu perfect. ”