Iti doresti o mica schimbare de look, insa nu vrei sa apelezi la colorarea chimica, care iti afecteaza foarte mult parul? Iata ca acum poti accentua culoarea ta naturala doar cu ajutorul “vopselelor” naturale, preparate acasa. Iata cum sa iti schimbi culoare parului fara vopsea!

Par blond

Daca vrei sa iti deschizi culoarea parului, atunci va trebui sa folosesti lamaie. Vei avea nevoie de 2 lamai pentru parul mediu si de 4 lamai pentru un par mai lung. Stoarce lamaile bine, iar sucul astfel obtinut il aplici pe par. Stai cu acest tratament pana cand parul ti se usuca, iar daca este vara stai cu parul la soare timp de 2 ore (dupa ce ti-ai aplicat zeama de lamaie).

Atunci cand timpul expira, spala bine parul cu sampon, aplica de 2 ori balsam sau masca intens hranitoare, deoarece lamaia usuca destul de mult firul de par. Poti repeta acest tratament o data pe saptamana, pana cand vei obtine culoarea dorita.

Par roscat

Daca vrei sa iti decolorezi putin parul si sa capete in acelasi timp o nuanta rosiatica, foloseste lamaia impreuna cu un fruct sau leguma puternic colorata in rosu (zmeura, capsuni, rodie, sfecla sau chiar morcov). Stoarce ambele ingrediente si pulverizeaza amestecul pe par. Parul trebuie sa fie bine imbibat in acest amestec si sa il lasi sa se usuce.

Stai la soare timp de 2 ore, apoi spala bine parul, aplica balsam si masca. Pentru a scapa de mirosul fructelor sau legumelor din par, clateste-ti parul in putin otet cu apa. Tratamentul poate fi repetat saptamanal, pana cand ai obtinut nuanta dorita.

Par negru

Daca vrei sa iti inchizi nuanta parului, atunci va trebui sa folosesti sirop de castane. Amesteca siropul de castane cu ceai negru, apoi aplica pe parul uscat, pana cand acesta este imbibat in solutie. Evita expunerea la soare, deoarece soarele are rolul de a deschide nuanta parului si stai cu tratamentul 2 ore pe par. Spala bine parul, aplica balsam si masca si lasa-l sa se usuce natural. Foloseste aceasta metoda o data pe saptamana.

Par vopsit sau natural?

Toate aceste “vopsele” de par vor functiona pe parul natural. In cazul in care parul tau a fost colorat cu agenti chimici, efectul este posibil sa fie cu mult diminuat, mai ales in cazul culorilor foarte puternice (daca esti vopsita intr-o culoare inchisa, nu vei putea obtine un blond atat de usor).