Pentru o infectie a gatului se pot folosi unele tratamente naturiste, precum gargara cu apa si sare sau bicarbonatul de sodiu. Acest remediu, ca si multe altele, poate ajuta la uciderea germenilor si bacteriilor, reducand inflamatia si durerea. 

Cine nu a suferit vreodata de o infectie in gat? Este dureros, enervant si de obicei face foarte dificila indeplinirea sarcinilor zilnice. Aceasta afectiune este cauzata de un virus. In general, este de obicei aceeasi care da nastere racelii comune sau gripei.

Din fericire, datorita anumitor produse naturale, este posibil sa se atenueze simptomele enervante si sa accelereze recuperarea. Mai jos, enumeram cateva remedii simple de pus in practica in acele zile in care suferim de o infectie in gat. Ia-ti notite!

Infectia gatului: ce este si ce o cauzeaza

Uneori, infectia gatului poate aparea din cauza schimbarii anotimpului; alteori, datorita aerului conditionat, care usuca aceasta mucoasa. Uneori, este cauzata de sosirea frigului sau chiar de trecerea prin momente pline de stres si anxietate.

In cazul in care este virala, aceasta afectiune se usureaza, cu cateva zile de odihna. Pe de alta parte, infectia gatului de origine bacteriana este de obicei foarte rezistenta si necesita tratament cu antibiotice pentru a preveni complicatiile.

Trebuie sa avem in vedere ca, in anumite perioade de timp, sistemul nostru imunitar este oarecum slab; avem apararea scazuta si suntem mai vulnerabili la contractarea infectiilor si a anumitor boli.

In plus, este dovedit ca nivelurile ridicate de stres ar putea duce la probleme grave de sanatate pe termen lung. Prin urmare, este de asemenea important sa faceti unele ajustari in obiceiuri si stil de viata.

Simptome de infectie a gatului

Simptomele care pot aparea in timpul unei infectii ale gatului pot varia, in functie de cauza sau de origine. Printre cele mai frecvente avem:

  • Durere la inghitire
  • Disconfort sau dificultate la vorbire
  • Durere sau tiuit in urechi
  • Febra
  • Durere de cap
  • Amigdale rosii sau cu pete de puroi
  • Noduli limfatici umflati
  • Curge sau nas infundat
  • Acestea
  • Oboseala

Tratament naturist pentru infectia gatului

Tinand cont de toate cele de mai sus, mai jos va vom spune care sunt remediile naturiste care va vor ajuta sa luptati cu o infectie a gatului, astfel incat sa va simtiti mai bine.

1. Infuzie de cimbru, miere si lamaie

Nimic mai simplu si eficient ca aceste trei elemente. Cimbrul, conform unui capitol din cartea Mirodenii si legume medicinale din Africa, este eficient in ameliorarea durerilor de gat. Acest lucru se datoreaza faptului ca are proprietati antiseptice, antibiotice si antifungice.

Acelasi lucru este valabil si pentru miere, foarte utila pentru vindecare, reducerea inflamatiei si inmuierea gatului. Combinarea acestor ingrediente cu suc de lamaie va oferi un amestec medicinal ideal de baut pe tot parcursul zilei.

Ceea ce ar trebui sa faci?

  • Se fierbe un litru de apa si se adauga doua linguri de ierburi proaspete de cimbru.
  • Include sucul unei lamai si, de asemenea, coaja acesteia. Tineti pe foc inca 10 minute.
  • Dupa acest timp, se lasa sa se odihneasca 10 minute si se strecoara infuzia.
  • Luati-l cu doua linguri de miere pe tot parcursul zilei.

2. Se face gargara cu apa sarata

Potrivit unei publicatii National Health Services , gargara cu apa sarata calda este eficienta pentru a ajuta la ameliorarea durerii in gat si la scurtarea duratei acesteia. Sarea ofera beneficiul de a reduce inflamatia si de a ucide germenii si bacteriile. Pentru a aplica acest remediu, poti folosi si o lingurita de otet de mere sau bicarbonat de sodiu.

Ceea ce ar trebui sa faci?

  • Se dilueaza o lingura de sare in 250 ml apa.
  • Fa gargara cu acest preparat la fiecare ora. Lasa-l sa ajunga la gat si stai acolo pentru cateva secunde.
  • Apoi scoateti si repetati din nou.

3. Apa cu usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai populare ingrediente naturale atunci cand vine vorba de tratarea afectiunilor legate de raceala sau gripa. In legatura cu aceasta, o investigatie a Jandishapur Journal of Microbiology indica faptul ca acest aliment are proprietati antibiotice si este eficient in eliminarea anumitor tipuri de bacterii, ciuperci si virusi.

Pe langa beneficiile sale, este foarte usor de obtinut si nu are efecte secundare. Deci, de ce sa nu-l folosim ca tratament naturist atunci cand suferim de o infectie in gat? Stim ca va poate da respiratia urat mirositoare, dar merita incercat.

Ceea ce ar trebui sa faci?

  • Zdrobiti o bucata de usturoi si diluati-o intr-o jumatate de pahar cu apa.
  • Puteti consuma aceasta bautura de doua ori pe zi.

4. Ceai de musetel

Musetelul este una dintre cele mai vechi plante medicinale folosite pentru a ameliora anumite afectiuni de sanatate. Datorita proprietatilor sale antimicrobiene si antiinflamatorii, poate fi o optiune buna pentru a atenua disconfortul legat de o infectie a gatului.

Ceea ce ar trebui sa faci?

  • Turnati o cana de apa intr-o oala mica.
  • Se adauga o lingura de musetel si se lasa sa fiarba.
  • Se lasa sa stea cateva minute si se strecoara.
  • Consumati-l de doua ori pe zi.

5. Infuzie de turmeric si ceai verde

O alta alternativa usoara si eficienta este combinarea proprietatilor ceaiului verde si turmericului. Acesta din urma, asa cum este indicat intr-un articol din cartea Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects , are activitate antibacteriana, antivirala, antiinflamatoare, antiseptica, printre altele. 

Ceea ce ar trebui sa faci?

  • Pregatiti ceaiul verde ca de obicei.
  • Cand vine in fierbere, adaugati o jumatate de lingurita de turmeric macinat.
  • Se bea cand s-a odihnit aproximativ 5 minute; Insotiti-l cu putina miere.

Alte recomandari pentru a trata o infectie a gatului

Trebuie sa retineti ca corpul dumneavoastra se confrunta cu o infectie. Prin urmare, odihna este o modalitate foarte potrivita de a avea forta si de a permite apararii naturale sa actioneze. Permiteti-va o perioada de odihna binemeritata pentru a accelera recuperarea. Fa un pui de somn pe tot parcursul zilei si dormi suficient noaptea.

In plus, o buna igiena este esentiala pentru a evita microbii care provoaca infectia. Spalati-va mainile dupa ce ati folosit baia, inainte de a manca si dupa ce ati tusit sau stranut.

Pe de alta parte, faptul de a manca corect pentru a intari organismul nu trebuie trecut cu vederea. In cele din urma, evitati contactul strans cu persoanele care sunt bolnave.

Ar trebui sa mergi la medic pentru o infectie la gat?

Daca tii cont de toate aceste sfaturi in legatura cu remediile naturiste, incetul cu incetul ar trebui sa dispara disconfortul infectiei gatului. Totusi, daca simptomele persista sau se agraveaza, mai ales daca febra este foarte mare si cu frisoane, ar trebui sa mergi imediat la medic.