Relatiile, oricat de de perfecte ar părea – au partea lor de urcușuri și coborâșuri. Cu toții am trăit momente dificile cu cei pe care îi iubim și, în relații sănătoase, argumentele ocazionale nu sunt de obicei ceva de îngrijorat. Cu toate acestea, la un moment dat, vă puteți confrunta cu un sentiment de îndoială greu de ignorat. Simți că ți-ai pierdut conexiunea cu partenerul sau un eveniment dificil ți-a afectat încrederea? Deci, de unde știi dacă relația s-a încheiat? Veți dori să aruncați o privire mai atentă asupra legăturii dvs. cu partenerul pentru a vedea cu exactitate daca acolo mai sunt sentimente sau nu.

Analiza momentelor bune și rele poate ajuta la determinarea faptului dacă merită rezolvate problemele dvs. sau, în unele cazuri, dacă este timpul să vă despărțiți. Chiar și atunci când încă vă pasă unul de celălalt, sa ramaneti împreună ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru niciunul dintre voi. Când suntem investiți emoțional pentru o perioadă lungă de timp, poate fi mai ușor să închidem ochii la dezacorduri (chiar dacă se întâmplă mai des decât inainte). Nu este niciodată simplu să iei în considerare despărțirea de cineva pe care îl iubești. Dar, învățând cum să recunoști când se încheie o relație și te pregătești să te descurci după aceea, poți determina de ce este mai bine să mergi înainte.

Nu mai există conexiune emoțională

Ti-ai cunoscut partenerul pe foxi.ro/matrimoniale si ai crezut ca este sufletul tau pereche, dar din pacate lucrurile nu stau chiar asa? Când scânteia dispare, este greu de spus dacă merită salvată o relație. Unul dintre semnele cheie care iti arata ca se încheie relația dvs. este că nu mai sunteți vulnerabil și deschis cu partenerul. O piatra de temelie a unei relatii fericite este faptul că ambii parteneri se simt confortabil sa discute despre absolut orice, fiind deschisi pentru schimbul de idei și opinii. Când ne găsim comportându-ne în moduri care nu sunt tipice, s-ar putea să trebuiască să căutăm in suflet pentru a ne face o imagine mai clară de unde vine atitudinea noastră. Dacă nu împărtășiți ceea ce aveți cu adevărat în minte, ar putea fi un semn că nu mai doriți o conexiune profundă. În mod similar, dacă ați descoperit că jocurile obișnuite de distracție dintre voi au dispărut – sau este dificil să purtați conversații interesante – legătura dvs. s-ar putea sa fi devenit mai slaba.  

Intimitatea fizica nu mai exista sau nu va mai satisface

Dorința sexuală poate oscila în sus și în jos pe parcursul unei relații. Dacă sunteți într-o pauză și nu puteți să aveti o viata sexuala armonioasa, acesta nu este neapărat un semn că relația s-a încheiat. Cuplurile trec si prin astfel de perioade, dar este esential ca aceasta perioada sa nu dureze prea mult si sa rezolvati impreuna situatia. Daca pasiunea a trecut și nu mai ești deloc interesat de partenerul tău, aceasta ar putea fi o problem destul de serioasa. O lipsa de interes sexual este adesea o reflectare a sănătății și a potențialului unei relatii. În unele relații care sunt pe punctul de a se termina, sexul poate fi prima dintre numeroasele conexiuni care încep să se estompeze.

Este greu să fii de acord cu orice

Un alt semn revelator că te îndrepți spre o despărțire este că nu mai esti de acord cu partenerul in aproape nimic. Când aveți de-a face cu neînțelegeri constante, aceasta poate duce la furie de ambele părți. Chiar dacă pare ciudat, a nu argumenta suficient poate fi, de asemenea, un semn rău. Unele cupluri devin atât de epuizate de luptă si de a demonstra unul celuilalt diverse lucruri, încât pur și simplu se opresc. De multe ori încetează să împărtășească lucrurile unul cu celălalt și au capacitatea zero de a aduce în discuție orice fel de dezacord. Când tot ce puteți fi de acord este că nu puteți fi de acord cu nimic, este un indicator nefericit al viitorului relației.