Putina lume are asa ceva si din nimicul ramas unii nu o folosesc. O sa va sune ciudat ce va povestesc acum, asa cum mi s-ar parea si mie daca dau timpul in urma.

Pornind de la ce stim: majoritatea nu cred ca poti avea succes.Stiu ca la un moment dat am citit urmatorul motto: Daca vrei sa castigi 1 mil de $ trebuie sa fii pregatit sa il faci.La ce se refera aceasta incredere in sine? Cu totii am fost la scoala. Va aduceti aminte de colegii care solicitau atentia cu- Cred ca nu o sa fac nimic! Asta e sunt un ratat! Chiar daca am invatat zile nu o sa fac nimic sau o sa i-au nota mica.

In cele mai multe cazuri rezultatele erau pe masura de la 8 in sus, ceea ce era foarte bine.

Cum e posibil? Pur si simplu acesti oameni erau invatati sa atraga atentia prin astfel de tehnici si erau foarte surprinsi ca dupa 1 urmeaza 2 chiar daca si ei stiau acest lucru.Acest fenomen se propaga si in viata de adult.Ce va spune un salariu de 1000 de euro, manager si asta ca start de cariera? Suna ca visul multor oameni. Stiti ce fac cei care ajung in situatia aceasta. Se gandesc.

Cum adica sa devin manager eu? Da de ce? (doar asta am visat toata viata). Si nu e salariu prea mare? Si cum o sa ma descurc eu? Dar e prea greu?Credeti ca e greu sa se intample asa ceva?Stiu majoritate ar acepta din prima o asa oferta si pentru aceea scriu, ei fiind primii care si-ar pune astfel de intrebari.

Se accepta astfel de posturi. Poate doar daca aveti noroc sa aveti un mediu care sa va forteze sa il acceptati. Daca nu aveti toate sansele sa lasati ideea pe viitor pentru cand aveti mai multa experienta.Randurile urmatoare sunt scrise pentru mine ca m-am speriat de ce gandeste lumea in general.

Cum se poate intampla asa ceva?Lipsa de incredere. Se ajunge in punctul in care toata viata te pregatesti pentru un eveniment si cand apare il ratezi cu brio, pentru ca:Nu se poate sa mi se intample asa ceva mie!Dialogul interior care se produce pentru ratarea este urmatoarea:Uite omul asta cauta pe cineva care sa stie: engleza, sa aiba cunostinte de calculator, experienta in domeniu si sa fie de incredere. Eu sunt de incredere, stiu engleza si sa lucrez la calculator si am si experienta in domeniu. Ceva e in neregula mai bine nu ma bag!

Si intradevar ceva e in neregula: inloc sa aveti voi postul acela il lasati altuia care are incredere in sine ca poate face si invata orice.Totusi care e problema adevarata? Increderea in sine e legata strans de visele pe care le aveti, care in cele mai multe cazuri, sunt de supravituire si atat. Personal cunosc pe cineva care din clasa a 5-a vroia sa devina contabil si acum a ajuns asa ceva. Credeti ca cineva care 10 ani si-a tot spus ca e bine sa devina un nimic, adica contabil, va accepta sa devina ceva mai sus, in cazul in care i se propune?

E mai simplu sa ramana contabil si sa se planga de sistem decat sa faca ceva pentru el.Ce e de stiut in cazul increderii in sine: ca intotdeauna trebuie sa fiti pregatiti pentru orice si sa va asteptati la orice dintr-o situatie. Mai ales la un….succes pentru ca nu sunt usor de acceptat.