Espresso, cappuccino, cafea cu lapte, americana, cafea… cafea! Ce-ar fi viața fara ea? E drept ca cei mai mulți dintre bautorii de cafea nu au nevoie de prea multe motive pentru a consuma aceasta licoare magica, insa daca exista printre voi aceia care se gandeau sa renunțe la ea, din diverse rațiuni, iata cateva motive pentru care ar trebui sa o consumați in continuare, liniștiți!

Am tratat intr-un articol anterior daca aceasta bautura este prietenul sau inamicul organismului uman, așa ca nu am de gand sa reiau acele idei. In schimb, vreau sa enumar cateva motive serioase pentru care cred ca nu ar trebui sa renunțați la ea. Iata-le!

1. E bogata in antioxidanți

Numarul 1 ca sursa de antioxidanți sanatoși este cafeaua. Ce vreau sa spun prin asta? Faptul ca daca vreți sa țineți o dieta, cafeaua face mare parte din treaba voastra. Știți voi cum, faciliteaza digestia…

2. Diminueaza stresul

Știm cu toții ca stresul este inamicul sanatații, așa ca daca exista o modalitate atat de simpla pentru a-l combate, de ce sa nu apelam la ea?! O singura ceașca și sigur zambetul va lua locul acelor riduri de pe frunte! Deci, ce servim? Cappuccino, espresso sau cafea simpla? La ibric sau folosim acele aparate magnifice numite espresoare de cafea, care ne fac viața mai frumoasa?

3. Protejeaza ficatul

Cafeaua ajuta la detoxifierea organismului. Cu cat bei mai mult, cu atat scade riscul de ciroza. Tot ce conține cafeaua funcționeaza ca un filtru pentru ficatul nostru. Te-am lamurit? Desigur, trebuie sa avem grija un pic la dozajul zilnic și la numarul lingurițelor de zahar. Sa fiți cumpatați, așadar!

4. Lupta impotriva cancerului de piele

Da, s-a demonstrat ca persoanele care beau intre una și trei cești de cafea pe zi sunt mai puțin predispuși sa se imbolnaveasca de cancer de piele decat persoanele care nu beau. Nu știu despre voi, dar pentru mine asta este un motiv de bun sa continui sa o beau.

5. Capeți energie

Niciun secret pentru nimeni ca licoarea minunata te energizeaza. Așa ca daca ești in continuare de ”energizant” pentru a face sport, o cafea bauta cu jumatate de ora inainte ar trebui sa fie fix ce-ți trebuie. Nu ma crezi? Incearca!

Deci, te-am convins?