Indiferent daca continuati sa aveti aceeasi lupta din nou si din nou sau nu puteti identifica exact ce este in neregula cu relatia voastra obtine-ti ajutorului din exterior care va poate schimba de la un cuplu cu probleme la unul dintre ce-l mai bun. Desi exista multe lucruri de asteptat de la terapia cuplurilor, retineti ca nu va fi neaparat un proces usor.

Iata 4 modalitati de a va pregati mental si emotional pentru terapie de cuplu

1. Sunteti pe cale de a va desparti

Dupa ani de casatorie, unele cupluri nu mai sunt asa atasate ca inainte si coexista doar ca colegi de camera.Aparitia divortului creste in momente diferite. Varful primului val de divort este la 21 de ani de casnicie. A doua etapa al divortului este de obicei un divort in crestere. Este vorba de evitare, nu de lupta. Cuplurile uita adesea ce i-a adus impreuna, de ce s-au indragostit. Daca ati fost cu cineva de mult timp, ati construit o poveste de viata, amintiri si o istorie pe care nu o puteti recupera cu altcineva, terapia de cuplu poate ajuta la reaparitia acelor momente.

2. Aveti probleme cu banii

Banii au fost intotdeauna o problema controversata pentru cupluri, dar sunt ingrijorari ce pot fi evitate si nu un motiv pentru divort. Terapia va va ajuta sa intelegeti relatia cu banii si modul in care va modeleaza gandurile despre voi insiva si despre ceilalti oameni. Adesea, modul in care priviti si gestionati finantele este legat de experientele din trecut.

3. Cineva a fost infidel

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru a merge la terapia cuplurilor este incercarea de a repara pierderea increderii – in termeni mai putin delicati, inselarea. 15% dintre femeile casatorite si 25% dintre barbatii casatoriti declara ca au avut o aventura extraconjugala. Dar, cu siguranta,inselarea nu inseamna doar infidelitate fizica. ,,A ascunde ceva si a fi secretosi este o tradare emotionala. S-ar putea sa va reconectati cu o persoana de care va placut in trecut prin intermediul acelui site de matrimoniale femei singure – Matrimonialefemei.net si sa va ganditi  ca doar va vedeti pentru a va aminti de trecut si considerati ca este inofensiv. Totusi este un site de femei singure in cautarea partenerului. Faptul ca doriti sa comunicati ca prieteni nu inseamna ca si femeia va dori acelasi lucru. Chiar daca sunteti prieteni vechi si acum va-ti gasit prin intermediul site-ului de matrimoniale nu inseamna ca acest lucru nu va va pune casatoria in primejdie. Sotia poate fi suparata doar din cauza ca aveti cont pe matrimoniale, pe site-ul cu femei sexy si frumoase. Chiar daca acel cont pe matrimoniale poate parea inofensiv, incercati sa va multumiti sotia si sa va salvati casnicia.

4. Aveti o multime de argumente neproductive si dureroase

Cu totii avem modalitati diferite de a gestiona conflictele. Unii dintre noi prospera in confruntare; altii intorc calcaiul cand lucrurile se incing. Si apoi exista tipurile pasiv-agresive. Exploziile mari pot lasa in urma lacrimile si sentimentele ranite, dar certurile frecvente pot fi la fel de distructive. Cuplurile vor intra intr-o bucla repetitive. Este acelasi argument de nenumarate ori. Un argument nu este in sine un lucru rau; mai degraba, modul in care oamenii se confrunta cu conflictul si il poate face nesanatos. Altfel spus: nu este neaparat ceea ce spuneti ci cum spuneti. Ar putea fi critici sau plangeri, insulte sau abuzuri verbale, cum ar fi strigatele. Terapia cuplurilor va invata cum sa intelege-ti dezacordurile intr-un mod sanatos – in mod rezonabil si respectuos. Deci, in loc sa aruncati ceva inflamator de genul ,,De ce ai facut asta?” incercati un ton mai incurajator, cum ar fi ,,Ajuta-ma sa inteleg de ce te simti asa”. Inlocuiti pronumele ,,tu”, ceea ce pune cealalta persoana intr-un mod de aparare.