Sunt atat de multe jocuri simple care stimuleaza creierul unui copil! Nu trebuie decat sa ne facem putin timp si sa cautam in “bagajul de amintiri” din copilara noastra. Noi nu aveam tablete, laptopuri sau jucarii sofisticate si, totusi, ne distram atat de bine si atat de sanatos! Iata 3 idei de jocuri sau activitati (cum doriti dvs. sa le numiti) care stimuleaza creierul copiilor, oferind acestora imaginatie fara margini.

Felicitarile

Se apropie doua date extrem de importante in viata noastra si a copiilor nostri: 1 Martie si 8 Martie. Sunt doua ocazii in care vom sarbatori primavara si dragostea pentru mamele noastre. Iata un prilej prin care puteti crea impreuna cu micutul dvs. cea mai frumoasa felicitare.Fie optati pentru un desen facut de copilul dvs. (daca este mai mare) fie decupati impreuna o floare si o lipiti pe un carton, alaturi de un mesaj din inima.Variantele sunt multe si aveti nevoie decat de carton colorat, de lipici, de foarfeca, de hartie creponata sau pur si simplu de o revista veche.

Desenati petale, decupati si lipiti totul pe carton. Folositi-va gandurile si imaginatia pentru a realiza felicitari de primavara!

Ziua si culoarea

Un alt joc “inteligent” poate fi creat alegand pentru fiecare zi din saptamana o culoare. In ziua respectiva trebuie sa urmariti culoarea in cauza atat in alegerea hainelor cat si in prepararea hranei.De exemplu Galben:La micul dejun preparati un ou ochi si un suc de fructe galbene (morcov, lamaie, portocala). Alegeti haine in aceasta culoare pentru ziua respectiva, creati un album foto in care sa lipiti imagini cu animale, fructe, legume galbene (pui de gaina, gutui, ardei galben etc.).

Copilul dvs. va invata si se va bucura.

Teatrul de papusi

Dati nastere unui teatru de papusi cu jucariile din propria locuinta. Puneti nume ursuletului de plus, faceti conversatie cu un catelus nemultumit de culoarea lui. Nu uitati sa va imprieteniti cu pisicuta rosie sau cu calutul de jucarie.Acesta este un mod prin care copilul dvs. va invata sa iubeasca animalele si va afla multe lucruri despre ele. Lasati-l sa-si compuna singur dialogurile, stimulandu-l sa isi imagineze o lume fermecata.